Na het toch enigszins zure gelijkspel van vorige week stond er voor de ploeg van Danny Dassen deze zondag een tripje naar Halle op de planning. De eerste wedstrijd in Epse werd met 3-1 gewonnen en daar moest vandaag, ondanks vele afwezigen, een vervolg aan worden gegeven.

Vanaf het begin lieten beide ploegen vooral elkaar aan de bal, beide teams mochten van elkaar voetballen. Waar Halle echter vaak koos voor een snelle lange bal, bleef Epse rustig en probeerde het al voetballend tot kansen te komen. Het was dan ook Epse wat verdiend op voorsprong kwam. Een steekpass bereikte Lars Otten, die veel sneller was dan zijn tegenstander en de bal achter de keeper in het doel schoot om de 0-1 op het scorebord te zetten. Dit was ook direct de ruststand.

In de rust een duidelijke opdracht, blijven voetballen zoals er de eerste helft werd gevoetbald. Epse gaf weinig weg en zat goed in de wedstrijd. Aan het begin van de tweede helft beloonde de ploeg van Dassen zich dan ook voor het goede spel. Dit keer was het Rida Ammi die de bal, na een goede actie van Otten, in het doel schoot.

Rond de 65e minuut ging het hard. Eerst was het Ammi die goed reageerde op een diepe bal. Hij was er sneller bij dan de keeper, passeerde deze en legde de bal breed op Djordy Altena, die de bal in een leeg doel kon schuiven. Direct vanaf de aftrap veroverde Epse de bal en werd Otten opnieuw diep gestuurd. Ook hij was eerder bij de bal dan de keeper, en wist deze langs hem heen te schieten voor de 0-4.

De resterende 20 minuten bleef Epse gedisciplineerd in de organisatie spelen. Er werd vrijuit gevoetbald en van Halle had de ploeg niks te duchten. De goed keepende Bryan Eijsvogel pakte nog goed een vrije trap onder de lat weg, maar had verder een rustige middag. Zo haalde Epse zeer overtuigend een 0-4 overwinning binnen, en konden de punten mee in de tas naar huis.

Volgende week staat er voor de ploeg van Dassen een inhaalwedstrijd op het programma. Dan wordt er thuis tegen SHE geprobeerd een vervolg te geven aan de goede wedstrijd van vandaag.