SV Epse en VV Emst speelden vandaag gelijk (3-3). Voor de thuisploeg voelde de puntendeling zuur; tegen 10 man gaf het een voorsprong in een enerverend duel uit handen.

Om 14:00 floot scheidsrechter Van Rootseler voor de eerste maal op Sportpark ’t Hassink in Epse. Epse startte erg fel en het duurde niet lang voordat hij naar de middenstip kon wijzen. Rida Ammi prikte binnen van korte afstand. VV Emst kreeg ook snel zijn eerste kansen maar hadden minder geluk. Paal en lat werden geraakt. SV Epse verzuimde de voorsprong te vergroten toen Ammi alleen voor de keeper de bal tegen de onderkant van de lat schoot.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg VV Emst de overhand. In enkele scrimmages voor het Epser doel kwam de thuisploeg goed weg. Na een half uur spelen was dan toch raak. Jeroen van Essen kopte raak uit een hoge voorzet. Vlak voor rust kwam VV Emst door diezelfde van Essen zelfs op voorsprong. Hij strafte een fout in de Epser achterhoede genadeloos af.

In de rust zette Gertie Wichers de puntjes op de i. Zijn ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer en kreeg in mum van tijd legio kansen. Ammi verscheen al na 1 minuut vrij voor de keeper en Almir Fizovic had even later ook een vrije doortocht. Beide aanvallers verzuimden Epse langszij te schieten. Het spel werd daarna steeds grimmiger. De fysiek sterke ploeg uit Emst moest alle middelen aangrijpen om SV Epse het voetballen te beletten.

Emst verdediger Wim Schokkenkamp ging hierin te ver en kon vroegtijdig de douche opzoeken. Epse rook bloed en in de eerste aanval was het direct raak. Wytze Nijkamp stoomde op aan de rechterflank en bediende aanvaller Max ten Wolde op maat. Ten Wolde volleerde de bal ineens vanuit de lucht snoeihard in de bovenhoek. Een wereldgoal! Epse voerde de druk op en Emst kon niet anders meer dan verdedigen. Doelman Dylan van der Beek behoedde Emst meermalen voor een achterstand en redde fenomenaal op een inzet van Ammi.

In de 76e minuut kwam Epse eindelijk (verdiend) op voorsprong. Fizovic vond Ammi, die de bal tegendraads over de doelman schoot. Maar een oude voetbalwet gold vandaag ook in Epse. Als je ze zelf niet maakt…dan valt de treffer aan de andere kant. Tien minuten voor tijd mocht Emst een vrije trap nemen op ruim 25 meter van het doel. De voorzet werd prima naar de grond gekopt door Emst aanvoerder Van de Esschert. Hij liet Epse doelman Gijs Kamphuis kansloos.

In de slotfase probeerde Epse wat het kon maar een 4e treffer zat er niet meer in. Het gelijke spel werd door Emst gevierd als een overwinning. Bij Epse had het bier na de wedstrijd een zure smaak. Volgende week nieuwe kansen. SV Epse gaat dan op bezoek bij Go Ahead Deventer.