Na 3 weekenden zonder was het voor Epse vandaag eindelijk weer tijd voor een zondag met voetbal. Ondanks dat de meteorologische winter is aangebroken, lag het veld op sportpark Het Hassink er alleraardigst bij en dus kon er om 14:00 uur afgetrapt worden voor de thuiswedstrijd tegen HMC’17.

In de eerste helft deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Epse probeerde al voetballend tot kansen te komen, echter bleek vaak de eindpass net te slordig om de kansen om te zetten in doelpunten. Aan de andere kant was het HMC’17 wat vooral via de lange bal het gevaar zocht. Dit resulteerde voor de uitploeg in een paar kansen, maar de uitstekend keepende Bryan Eijsvogel wist zijn doel schoon te houden. Toch was het Epse wat nog voor rust op voorsprong kwam. In de 45e minuut werd een corner van Silas Muiderman snoeihard tegen de touwen gekopt door spits Robin van Wijhe, waardoor Epse met een goed gevoel aan de warme thee kon.

In de 2e helft aanvankelijk eenzelfde speelbeeld. Epse probeerde in haar eigen spel te komen, waar HMC’17 vooral via hun aanvoerder de lange bal hanteerde. Na een rustig eerste kwartiertje wist Epse met één snelle aanval de voorsprong te verdubbelen. De ingevallen Mike Kaspers werd door Naut Mentink diep gestuurd. De jonge linksback haalde de achterlijn en legde de bal precies in de voeten van Djordy Altena, die bij de 2e paal al stond te wachten en de bal het lege doel in tikte.

10 minuten later een individuele actie van Rida Ammi. Hij passeerde twee tegenstanders, maar werd bij het ingaan van de 16-meter gevloerd waardoor Epse met een penalty de kans op 3-0 én de beslissing in de wedstrijd kreeg. Ammi ging zelf achter de bal staan, maar deze penalty werd erg knap gepakt door de keeper van HMC’17.

Dit was voor de uitploeg het teken om meer risico’s te nemen en een centrale verdediger door te schuiven richting de voorste linie. Epse bleef echter rustig, gaf weinig weg en bleef vooral zelf voetballen. Inmiddels was ook Wytze Nijkamp op rechtsbuiten ingevallen. Binnen korte tijd werd hij twee keer diep gestuurd. De eerste poging spatte uiteen op de paal, maar niet veel later had ook Nijkamp zijn goal te pakken. Een hard schot vanaf de zijkant liet het net opnieuw bollen en gaf Epse een 3-0 voorsprong.

De opdracht van trainer Danny Dassen aan zijn verdediging was duidelijk: de resterende minuten uitspelen en vooral de 0 houden. Kaspers, Mentink, Stan van Brussel en Sjoerd Hesseling hadden de opdracht begrepen en, in samenwerking met uitblinkende keeper Eijsvogel, werd er dan ook voor gezorgd dat de tegenstander geen uitgespeelde kans meer kreeg. Epse voerde zelfs de score aan de andere kant nog op en maakte zo de middag nog mooier. Joost de Haan, centrale verdediger van beroep, werd door trainer Dassen de spits ingestuurd. Hij schoot een lage voorzet van Rida Ammi vanaf een meter of 12 als een echte spits strak in de hoek en bepaalde zo de eindstand op 4-0.

Een wedstrijd voor Epse om veel vertrouwen uit te tanken. Vier verschillende doelpuntenmakers, wisselspelers die belangrijk zijn en de 0 gehouden. Dit allemaal zal meegenomen worden naar volgende week, wanneer de ploeg van Dassen voor de laatste wedstrijd in 2023 afreist naar koploper Etten.