ABS heeft afgelopen zondag de derby met Lettele winnend afgesloten. In een wedstijd waarin ABS de bovenliggende partij was, werd het verschil pas laat gemaakt. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk wat het speelplan was van Lettele. Inzakken op eigen helft, ruimtes klein maken en in de omschakeling gevaarlijk worden.

ABS krijgt alle tijd om de opbouw te verzorgen en doet dit dan ook geduldig. Er worden een aantal kansen gecreëerd en na 30 minuten is het raak. Paul Roetert verlengt de bal op Yannick Duteweert die de 1-0 binnenschuift. Vlak voor dit doelpunt heeft Nick Denneboom nog een mooie redding op een afstandsschot van Lettele. Tot aan de rust blijft het spelbeeld hetzelfde en is het eigenlijk wachten op grotere kansen en mogelijk de 2-0. Die valt echter niet.

Ook in de tweede helft verandert het spelbeeld niet, echter blijft Lettele hopen op de gelijkmaker. Uit een gevaarlijke corner blijft de bal hangen en wordt uiteindelijk binnengeschoten door Lettele waardoor de stand weer gelijk is. ABS gaat daarna op zoek naar een treffer en krijgt ook een aantal grote kansen voor onder andere Yannick Duteweert en Stef Willemsen. Daniel Klijn Velderman en Lasse Savelkoel (debuut voor de 17-jarige) vallen goed in en daardoor dringt ABS nogmaals aan. Een mooie 1-2 combinatie tussen Daan Annveld en Yannick Duteweert kan alleen onreglementair gestopt worden, penalty. Paul Roetert neemt de bal en schiet deze feilloos binnen, 2-1.

Hierna creëert ABS veel kansen. Lasse zet Paul alleen voor het doel, maar een verdediger blokt het schot en Lasse schiet zelf ook nog een bal op de lat en tegen de keeper. Lettele komt zelf niet tot kansen waardoor de 2-1 op het bord blijft staan en ABS drie punten kan beschrijven.

Komende zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. ABS speelt om 14:00 uur thuis tegen Saasveldia.