CCW won de eerste periode door, in een strijdbaar duel, gelijk te spelen tegen Vilsteren. Dat punt was voldoende om zich, nu al, geplaatst te weten voor het toetje na afloop van deze competitie.

Vanmiddag moest CCW minimaal een gelijkspel behalen in de thuiswedstrijd tegen Vilsteren om de eerste periode voor zich op te eisen. Dit gelijke spel behalen ging echter veel en veel moeilijker dan van tevoren verwacht. CCW trof in Vilsteren een tegenstander, die het de ploeg bijzonder lastig maakte en waar alles vanuit straalde een goed resultaat bij de koploper te behalen. Men streed met een enorme gedrevenheid waar CCW het enorm moeilijk mee had. Voetballend was het zeker altijd niet even mooi, het was vaak vrouw en kinderen eerst en daardoor kwam CCW amper aan voetballen toe zoals het de laatste weken gewend was.

In de vijftiende minuut kreeg CCW de eerste kans toen Bart Keurhorst zich goed vrij speelde, maar iets te gehaast en daardoor onnauwkeurig, met buitenkant voet overschoot. Na een half uur kwam CCW toch op voorsprong; het was een afgemeten voorzet van Jaap Velthorst die, door de meegekomen laatste man, Thijs Smit werd binnen gekopt voor de 1-0. Lang kon CCW niet genieten van deze voorsprong, want amper twee minuten later wist Vilsteren uitstekend gebruik van enige lichtzinnigheid en liet Sven Koggel de gelijkmaker op het bord zetten.

Na dit doelpunt pakte CCW echt de draad wel weer op, maar had toen de pech dat het allemaal net niet meezat. Eerst was het Tijn de Haan die de bal buiten bereik van de doelman, via binnenkant paal weer terug het veld in zag komen. Niet lang daarna was het diezelfde Tijn de Haan die een voorzet van zijn broer Luuk niet wist te verzilveren. En vlak voor de rust was het een kopbal van wederom Luuk de Haan die op de lat belandde en beide ploegen daardoor met een 1-1 stand de kleedkamer op zochten.

In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk niet veel anders; CCW dat nadrukkelijk op zoek ging naar een doelpunt, echter te geforceerd waardoor het onnauwkeurig werd. Daardoor werd ook nog eens heel veel ruimte weg geven en mocht men niet mopperen dat Vilsteren hier geen gebruik van wist te maken. Toen CCW weer op voorsprong dacht te komen, was het echter de uitstekend leidende scheidsrechter Groen uit Epe, die volkomen onterecht een vlagsignaal honoreerde. Het was namelijk een door-kop-kopbal van een eigen verdediger, echter vlagde de assistent scheidsrechter van Vilsteren, waardoor het doelpunt van Ruben de Haan niet werd gehonoreerd.

Daarna bleef het tot de laatste minuut een wedstrijd waarin beide ploegen, met name door keihard werken, streden om een goed resultaat te behalen. Daar was CCW nog het meest dichtbij toen de ingevallen Stijn Berendsen zijn inzet via lat over het doel zag vliegen.

Na 90 minuten en een beetje kwam dan ook het eindsignaal, wat door Vilsteren terecht gevierd werd als een overwinning. Echter bij CCW toch wat teleurgestelde koppies, ondanks het feit dat door dit gelijke spel wel de eerste periode werd binnen gesleept. Iets wat toch ook als een opsteker gezien moet worden voor de rest van de competitie, omdat je zeker bent dat je aan het eind nog mag strijden voor promotie.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Emst, ook weer een ploeg waar CCW het traditioneel altijd lastig heeft.