Sallandia en IJsselstreek hebben, in een bizarre wedstrijd, de punten gedeeld.

Sallandia begon scherp aan de derby en kwam na een paar minuten al op voorsprong tegen IJsselstreek. Bij een indraaiende bal liepen een IJsselstreekspeler en de Sallandia-keeper tegen elkaar aan. De scheidsrechter besliste om door te spelen en Matchello Bosman schoot de 1-0 binnen. Na wat protesten werd het doelpunt toch afgekeurd. “Heel bijzonder: of je fluit direct af na de botsing en niet een paar tellen later als de bal al in het net ligt”, oordeelden de Sallandia-fans.

Na een kwartier dan wel de voorsprong voor Sallandia. Een prachtige aanval werd hard voor het doel langs gegeven door Jordy Molemans en keurig door, de opgetrommelde, Ricky Wolvenne binnengeschoten. Wolvenne is bereid om de Zandweerclub uit de brand te helpen, omdat de spitsen Van Krieken en Balavac nog niet fit zijn.

Laat in de eerste helft dan een strafschop voor IJsselstreek, na een ongelukkige overtreding. De slap ingeschoten strafschop werd door doelman Minnes gekeerd. Vlak voor rust een goede counter van Sallandia waarbij Bosman de 2-0 dacht te maken, maar hij werd, volgens de Sallandia fans ten onrechte, afgevlagd waardoor Matchello’s tweede treffer niet door ging.

Na de thee begon de thuisploeg weer sterk en schoot Molemans de 2-0 binnen. Na deze treffer kon Wittenberg de wedstrijd beslissen door de 3-0 aan te tekenen, maar de keeper van IJsselstreek redde bekwaam. Een paar minuten later kreeg Wittenberg de bal ongelukkig op z’n arm en een tweede strafschop volgde voor IJsselstreek. Deze werd wel onberispelijk raak geschoten en dat betekende de 2-1.

Sallandia kwam er vervolgens razendsnel uit via Orlando Rozen en diens voorzet werd door Klomp keurig binnengekopt, maar met de hand gestopt door Siemelink. Waar iedereen bij Sallandia nu ook een strafschop verwachtte, wuifde de scheidsrechter dit weg. IJsselstreek zette er in het laatste half uur een spits bij en begon behoorlijk te drukken. De thuisploeg moest ver achteruit en had het moeilijk. Met kunst- en vliegwerk bleef het tot de laatste minuten overeind.

In de laatste minuut kreeg Wakkermans de bal tegen de hand terwijl hij deze, volgens de Sallandia-aanhang, keurig naast het lichaam had hangen. De scheidsrechter deed in eerste instantie niets totdat er vier spelers om een strafschop vroegen. Uiteindelijk wees hij weer naar de stip en gaf IJsselstreek de derde strafschop in deze stadsderby. Sallandia ervaarde dit als een groot onrecht. Deze bal werd ook keurig binnengeschoten waardoor de 2-2 op het scorebord kwam. Na deze treffer floot hij direct af, ogenschijnlijk zonder blessuretijd toe te voegen.

Door dit gelijkspel is Sallandia de koppositie kwijt in 4G. De Sallandia aanhang reageerde na afloop teleurgesteld: “Zes doelpunten en strafschop momenten en alle zes het voordeel aan IJsselstreek gegeven. Dan kan je nog zo je best doen maar winnen is dan onmogelijk…”