Sportclub Overwetering won afgelopen zondag met 4-3 van de koploper AZC. Remon Elshof was in deze wedstrijd goed voor 2 doelpunten voor de club uit Olst. Hij is deze week de Speler van de Week.

Remon is blij met zijn twee doelpunten. “Je bent spits en wilt toch doelpunten maken. Dat je belangrijk kan zijn in zo’n 4-3 overwinning is altijd mooi.” Een wedstrijd tegen de koploper is altijd lastig. “Vooraf weet je wel dat het een lastige kluif wordt. We hadden thuis ook nog niks gewonnen,” aldus Remon.

De wedstrijd
In de tweede helft wist AZC het nog spannend te maken door op 4-3 te komen. “AZC kwam goed uit de kleedkamer na rust, ze begonnen anders te voetballen waardoor wij wel een beetje naar achteren werden gedrukt. Tot de 70ste minuut ging het goed. Daarna scoren ze de 4-2, maar dat is nog steeds een prima voorsprong dus er was nog geen paniek,” vertelt Remon. In 90ste minuut wist AZC de 4-3 nog te scoren. “Je denkt dan wel even als team: het zal toch niet. Er kwam ook nog blessuretijd bij dus dat maakte het nog extra spannend. Toen de scheids affloot, was er wel een klein feestje.”

De overwinning was volgens Remon heel belangrijk voor het team. “We zeiden op de training al tegen elkaar dat het een belangrijke week werd. We willen als team in de top vijf eindigen en daarvoor was deze overwinning noodzakelijk.”

Diepenveen
Volgende week neem Overwetering het op tegen Diepenveen. “Nu Wijhe niet meer bij ons in de competitie speelt, zijn zij de dichtstbijzijnde tegenstander. Het is in het klassement een directe concurrent, dus dat belooft een mooie pot te worden,” aldus Remon.

Vorig artikelSallandia wint vrij eenvoudig van SV Terwolde
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 47
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.