Na 3 weken vrij te zijn geweest, mochten de geel-zwarten eindelijk weer eens aantreden. Dit was wel in een heel andere setting op de Zandweerd dan 3 weken geleden, toen er nog redelijk veel toeschouwers langs de lijn stonden. Die dag was de tegenstander Wesepe en won Sallandia ‘slechts’ met 4-1 van Wesepe. Maar goed, nu op een nagenoeg leeg terrein met een vrij koude wind..

Deze lijn wilde de ploeg van Rutten graag doorzetten tegen Terwolde. Deze tegenstander heeft een prima seizoenstart dit o.a. met knappe overwinning op CCW. Terwolde had 12 punten uit 5 wedstrijden, Sallandia had voor deze speelronde 12 punten uit 4 wedstrijden. Oftewel de nummer 2 tegen de nummer 3, vooraf een mooie affiche.

Sallandia speelde in de gebruikelijke 1-4-3-3 opstelling. Met Minnes op doel, de acherhoede bestond uit Wakkermans, Mäkel, van Meeteren en Van Beijnum. Het middenveld werd gevorm door Bosch, Hekkert en Rozen, en de 3 namen voorop waren Molemans, van Meeteren en Suzen. Om 14:00 floot de overigens niet altijd even duidelijke scheidsrechter Zungur voor het beginsignaal.

Al vrij snel was het duidelijk hoe de blauwhemden wilden gaan spelen: een ploeg die van achteruit wil voetballen, met een dynamisch middenveld en met snelheid en fysieke krachten voorop. Sallandia zakte de eerste 10 minuten zoals afgesproken wat in tot eigen helft. Na zo’n 12 minuten probeerde Terwolde het eens door de as, waar de bal onderschept werd door Stan Wakkermans, die Marco van Meeteren bereikte. Hij bracht van eigen helft de vlotte buitenspeler Molemens in stelling. Molemans maakte, na een fraaie aanname waarbij hij knap wegdraaide, de 1-0 met een diagonaal schot rond de rand van de 16.

Terwolde leek een beetje van slag en dit was goed te zien. Want 3 minuten later werd er ingegooid op de helft van Terwolde: na een kaats van Suzen kwam de bal terecht voor de voeten van Hekkert, die deze bal eigenlijk blind de 16 in pompte. Toevallig stond Marco van Meeteren daar die zichzelf heel knap vrij speelde door 3 verdedigers knap te passeren en de bal knap buitenkant voet precies in de rechterbovenhoek schoot. 2-0 voor Sallandia na 15 minuten, een prima begin! Nog geen 3 minuten later kon Tim Hekkert vanuit een scrimmage voor de goal, waarbij Rozen nog de paal raakte, de bal voor een nagenoeg leeg goal binnen schieten. Hij raakte de bal totaal verkeerd en deze bal zijn ze nog steeds aan het zoeken.

Na deze 2-0 kwam Terwolde iets meer in de wedstrijd, het spelbeeld zag er als volgt uit: Terwolde had de bal en probeerde de bal geduldig van rechts naar links te spelen. Als je heel principieel naar de wedstrijd zou hebben gekeken, had Terwolde 70% balbezit, 11 corners en 10 vrije trappen. En wel geteld 0 schoten op doel. Simpelweg omdat de mannen van de Zandweerd gewoon heel goed stonden.

In de kleedkamer werd vooral verteld dat Sallandia er bij lange na nog niet was; Terwolde oogde fitter en dit is ook niet heel gek.
De laatste 3 weken was de trainingsopkomst bij Sallandia heel erg matig.. Maar goed, Sallandia weet ook dat het elke helft wel 1 of 2 kansen krijgt. Belangrijk was dus dat de Sallandianen scherp aan de 2e helft begonnen, want als heel snel die 1-2 zou vallen, kon het nog wel eens heel moeilijk worden. In de rust werd de moegestreden maar overigens goed spelende Suzen gewisseld voor ‘good old’ Ricky Wolvenne.

Terwolde heeft welgeteld 14 seconden genoten van de start van de tweede helft, want inderdaad het was letterlijk vanaf de aftrap raak. Wolvenne mocht de aftrap verrichten, een korte bal richting Hekkert, die met een crossbal over 40 meter van Meeteren kon bereiken. Mede door een miscommunicatie achterin wist hij wel raad met dit buitenkansje: na wederom een goede passeeractie was schoot ie met buitenkant voet knap raak, 3-0!!! Een beter begin aan de 2e helft kon Sallandia zich niet wensen.

Terwolde was net als in de 1ste helft goed van slag, want nog geen 2 minuten later was het na een goede individuele actie van Orlando Rozen, die zichzelf als een waar slangenmens door de verdediging van Terwolde wandelde. opnieuw raak: hij schoot de bal op doel, de doelman redde nog, maar deze bal kwam heel gelukkig voor de voeten van Molemans die zijn 2e van de wedstrijd maakte. Even later moest Molemans de 3e maken, maar vanuit een rebound schoot hij de bal op de deklat.

Sallandia moest na een minuut of 60 noodgedwongen wisselen, want de goed spelende Mäkel moest er geblesseerd af en hij werd vervangen door van der Stam. Marco kwam naast zijn broertje Luc in het hart van het centrum te spelen en Van der Stam kwam als linksbuiten te spelen. Daarna raakte Sallandia de discipline kwijt om vanuit de organisatie te blijven spelen en hierdoor leek het er ineens op dat Terwolde nog gevaarlijk kon worden.

Mede dankzij knap keeperswerk van de O19-1 keeper Joris Minnes bleef het doel schoon. Toch kwam na een voorzet de bal bij de ingevallen spits van Terwolde en na een grandioze aanname schoot die de bal hard tegen de touwen: 4-1. Terwolde bleef het wel proberen in de overigens vriendelijke wedstrijd, waarbij er wel wat gezonde duels plaatsvonden.

Na 96 minuten floot Zungur voor het eindsignaal en mocht Sallandia er weer 3 punten bijschrijven. Terwolde blijft staan op 12 uit 6, terwijl Sallandia 2e blijft met 15 uit 5. Komende dinsdag wacht de inhaalwedstrijd thuis om 20:15 uur tegen SHE uit Hall. Een hele knappe teamprestatie van de mannen van Rutten; voor elke meter werd gevochten met zo nu en dan goed voetbal. Al met al een prima zondag.