In onze laatste bekerwedstrijd mochten we het opnemen tegen Blauw Wit ’66. Afgelopen seizoen wonnen de gasten uit Holten een periodekampioenschap waardoor ze in de nacompetitie voor promotie mochten aantreden. Hier zijn ze blijven steken, waardoor ze weer in de 4e klasse actief zijn.

Na 2 zware bekerwedstrijden hoopten we vandaag meer aan het voetballen te komen, maar niks is minder waar. Vanaf het begin hebben de gasten de controle. In de 4e minuut krijgen ze al een grote kans en even later schieten ze de 0-1 tegen de touwen als wij makkelijk balverlies lijden en zij met 2 spelers voor Mark staan. Meteen na de goal wordt er niet van achteruit gecoacht en volgt de 3e 100% kans in de eerste 10 minuten.

Trainer Dominic Dimitrovic had voldoende gezien en komt met een tactische omzetting. Jochem krijgt vervolgens de mogelijkheid om van afstand te schieten, maar daarna zijn de gasten weer de betere. 2 verkeerde opbouw momenten lijden tot 2 grote kansen. Bij de eerste red Mark en bij de 2de gaat het schot rakelings naast.

We gaan richting het half uur als de 0-2 niet kan uitblijven. Mark red nog bij het eerste moment, maar is vervolgens kansloos als een counter tot in perfectie wordt uitgespeeld. Blauw Wit blijft gaan en de 0-3 valt in de 34e minuut als er hogeschoolvoetbal gespeeld wordt. Vanaf dat moment nemen de gasten gas terug en komen we tot onze eerst goede aanval. De steekbal mislukt, maar de ruststand van 0-3 had nog veel hoger kunnen zijn als Blauw Wit zijn kansen had afgemaakt.

In de tweede helft blijft het spelbeeld op het begin hetzelfde. Ze missen al snel een grote kans en even later moet Milo ingrijpen, waarvoor hij geel krijgt. De 0-4 valt net voor het uur en daarna wisselt Blauw Wit 4 spelers. Vanaf dat moment beginnen wij aan voetballen te komen. Onze eerste echte kans is meteen raak. Sybren stuurt Job weg en hij schiet in de korte hoek overtuigend raak, 1-4. Kort daarna staan we met 3 man voor hun keeper, maar spelen dit helaas niet goed uitWij zijn ineens de betere en krijgen meerdere kansen, maar deze worden ook allemaal gemist.

De beslissing valt in de 81e minuut. Hun speler vertrekt van eigen helft en staat hierdoor geen buitenspel. Oog in oog met onze keeper valt de 1-5 en is de wedstrijd gespeeld. Daarna volgt nog één mooie aanval via Jochem en Daan, maar Job komt net niet bij de bal. De uitslag is een terechte weerspiegeling van de wedstrijd. Ondanks dat Koninklijke UD na de 1-4 een aantal kansen kreeg om terug in de wedstrijd te komen is er maar een terechte winnaar vandaag. Komende zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen EGVV, de wedstrijd op sportpark “Het Schootsveld” begint om 14:30 uur.