Voor Helios was de wedstrijd tegen Blauwwit ’66 er een van erop of eronder. Bij winst kruip je wat dichter bij elkaar maar bij verlies zou het gat wel erg groot worden naar de koplopers. Vorige week zag het er absoluut niet naar uit dat Jarmo van ‘t Hof dit weekend zou kunnen gaan voetballen. Met een dikke enkel verliet hij vorige week het veld van Harfsen. Maar de verzorging van Helios wist hem weer op tijd en verantwoord aan het spelen te krijgen. Helios startte met keeper Sven Kreukniet, doelman van het O19-elftal.

De eerste twintig minuten waren weifelend, maar toch kwamen er verschillende plaagstoten van Helios voor het doel van Blauwwit. In de 6e minuut kopte Jarmo van ‘t Hof nog na een corner in het zijnet. In de 16e minuut brak BlauwWit op rechts door maar Mike Gerritsen kon net een doorbraak verhinderen. In de 21ste minuut kreeg Jarmo op links  de bal en scoorde de 1-0, maar helaas ging de vlag de lucht in; buitenspel.

Helios nam steeds meer het initiatief en in de 42ste minuut werd Glenn Alberts door Roy Smeitink op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd door Jarmo mooi afgewerkt 1-0. Na de aftrap werd er door BlauwWit op links een aanval opgezet, ging de bal daar niet volledig over de zijlijn? De bal werd naar binnen getrokken en Edwin Bolink schoot van 25 meter hard en onhoudbaar, voor elke keeper, tegen onderkant lat en verdween via de rug van Sven in het net. 1-1

Nog geen minuut later kreeg Helios een vrije trap op het middenveld. Yilmaz wist de op tijd  inkomende Jarmo te bereiken die in de loop, koppend de bal strak tussen de palen bracht voor de 2-1. In de laatste minuut brak Djeremy Waslander op links door en werd binnen de 16 hard onderuit gehaald; penalty. En Jarmo van ‘t Hof maakte de 3-1.

Helios nam in de tweede helft gelijk weer het heft in handen. Eerst was het Roy Smeitink die de bal tegen buitenkant paal schoot en schoot Djeremy na een mooie combinatie net naast en was het Jarmo die de keeper ver voor zijn goal zag staan, maar zijn inzet vanaf 40 meter ging net over. In de 64ste minuut was het weer Jarmo die, na een schitterende pas van Djeremy Waslander, de 4-1 op het scorebord bracht.

Dat was genoeg voor vandaag want hierna was het de beurt voor anderen om te scoren. In de 67ste minuut was het Roy Smeitink die van 25 meter strak en hard uithaalde en voor de 5-1 zorgde. In de 76ste minuut brak Sven Lubberding door, na een mooie steekpas van Djeremy Waslander, en werd binnen de 16 neergehaald en de daarop volgende penalty werd door Jarmo van ‘t Hof zowaar gemist…

Toen werd er gewisseld door Harry Decheiver: O19 spelers Djuan Wennink en een O17speler Bastiaan Lieftink kwamen in het veld. En zo werd ondermeer Jarmo, uit voorzorg, uit het veld gehaald. De jongeren combineerden er lustig op en even later was het Bastiaan Lieftink die Djuan Wennink vrij speelde en werd door Djuan mooi ingeschoten voor de 6-1.

De koek was nog niet op en was het weer Sven Lubberding die Bastiaan Lieftink wist te bereiken en de 17 jarige wist hier wel raad mee; 7-1. De hele ploeg ging er voor, het was deze keer genieten. Er werd veel gescoord, maar ook de verdediging, onder aanvoering van Fabian Put, verdiend een mooie aantekening. Volgens trainer  Harry Decheiver: “De beste wedstrijd van het seizoen”.