FC RDC heeft in een ijskoud Oldenzaal met 1-0 verloren bij de plaatselijke FC Berghuizen.

De eerste helft was volledig voor FC RDC dat met goed veldspel de tegenstander terug drong en tot foutieve passes dwong door goed druk te zetten. Helaas leverde het prima spel wederom geen doelpunten op voor rust, net als tegen Eerbeekse Boys vorige week.

Luuk Helms testte de keeper en Jaydey Bongers mikte net naast na een vloeiende aanval. Via de rechterkant kwam er gevaar van Kai vd Beld echter scoren deden we niet.

Na rust weer een sterke periode van FC RDC wat een kans voor Kai en Jaydey opleverde. Berghuizen kroop iets meer uit hun schulp en ging zich meer mengen in de wedstrijd. De eerste echte doelpoging vloog meteen in de hoek naast de goed keepende Tom vd Berg.

Nu werd het naast een wedstrijd ook een strijd tegen de tijd en Berghuizen ging daar beter mee om dan FC RDC. Echt grote kansen werden niet meer afgedwongen dus de nederlaag in onze laatste wedstrijd van 2023 kon niet meer voorkomen worden.

Vanaf nu gaan we ons voorbereiden op de eerste wedstrijd na de winterstop op 20 januari tegen Sportclub Deventer.