FC RDC heeft 3 hele belangrijke punten in de strijd voor lijfsbehoud behaald door met 0-6 te winnen bij Almen.

Na wederom een uitstekende trainingsweek en de overwinning op Harfsen in het achterhoofd, knalde FC RDC uit de startblokken en Roy Gerritsen wist binnen 4 minuten het net te vinden. Het sterke begin was duidelijk een opmaat tot meer.

Een messcherp collectief stapelde aanval op aanval waarbij de opbouw van het centrale duo Sander Bezem en Joost Brouwer bepalend was voor het tempo en aan welke kant we doorkwamen. Roy was wederom alert in de 16 en scoorde ook de 0-2. FC RDC nam hier geen genoegen mee en wilde duidelijk meer.

Kai van den Beld kon scoren na een mooie aanval via links en Luuk Helms benutte een terechte strafschop. Net voor rust krulde Martijn Visarius ook nog de 0-5 tegen de touwen. Wat een weelde!

Direct na rust was het wederom Roy die dus zijn derde treffer liet aanteken. FC RDC ging door met aanvallen, maar scoorde niet meer. Een prachtige aanval door de as van het veld met de pegel van Stijn Rorije op de lat had meer verdiend.

Maar goed, blije gezichten uiteraard met wederom een collectieve teamprestatie met goed voetbal en heel veel energie.