Voor de tweede bekerwedstrijd moest FC RDC afreizen naar het uithoekje van de polder. In Swifterbant wist de plaatselijke voetbalvereniging een makkelijke overwinning te halen op de jonge honden van FC RDC, 7-2.

Door de afwezigheid van Zemir Mujic daalde de gemiddelde leeftijd van FC RDC naar ongeveer 19,5 jaar. Dat trainer Paul Roskam druk bezig is om van het jonge nieuwe team een hechte groep te maken is goed te zien. Dat het tegen ploegen als Swift’64 nog te kort komt, werd vandaag ook direct duidelijk.

Op het lekkere (natuur)grasmatje was het direct de thuisploeg die van zich af beet. Doordat het nog regende, was het gras nat en was het heerlijk voetbalweer. Swift’64 zocht via opkomende backs de openingen aan de zijkanten waar de jonge backs van FC RDC (Rick van den Brink(18) en Ronel Antonia(17)) erg druk mee waren. Hierdoor werden er enkele hoekschoppen weggegeven. Uit één van deze hoekschoppen ging de bal via de kluts langs doelman Voortman. Ongeveer tien minuten later wist de thuisploeg te verdubbelen tot 2-0 waarna het iets gas terug nam. Maar ook was het FC RDC dat iets meer van zich af beet en met uiterste krachtinspanningen probeerde bij de goal van de thuisploeg te komen. Enkele plaagstootjes uit de counter van Kai van den Beld en Luuk Helms waren het gevolg. Waar de trainer op de bank in de 43e minuut net zei dat het geen 3-0 moest worden vlak voor rust, werd hij direct gejinxt, 3-0.

De koppen dezelfde kant op, mentaal sterk zijn en laten zien nog drie kwartier lang op te kunnen boksen tegen een sterkere, op elkaar ingespeelde tegenstander. In de 52e minuut viel echter alweer de 4-0. Hierna werd er door beide ploegen volop gewisseld, vooral omdat het toch als oefenwedstrijd wordt gezien. Dit bracht even wat onduidelijkheid achterin bij FC RDC waardoor Swift’64 snel kon uitlopen naar 7-0. Waar aan de ene kant de angst voor dubbele cijfers opdoemde, bleven de jonge honden van Roskam werken voor wat ze waard waren. Dit leidde alsnog tot twee goede aanvallen, uit de eerste werd de ingevallen Luca Melis onderuit gehaald in de zestien. De penalty werd feilloos binnen geschoten door Luuk Helms. Vlak voor tijd stormde de onvermoeibare Ronel Antonia op aan de rechterkant en knalde alle frustraties van zich af door de bal hard langs de doelman te werken, 7-2.

Een duidelijke uitslag, een wedstrijd met een zware mentale last, voor de technische leiding reden om dit mee te nemen in het vervolg van de voorbereiding en voort te bouwen aan het nieuwe FC RDC.