SV Schalkhaar levert een prima teamprestatie door met maar liefst 0-4 te winnen van zaterdag eerste Klasse VV Hierden. Waar deze ploeg in de competitie tegenstanders treft als DOS Kampen, SWZW en CSV Apeldoorn, was vandaag zondag tweede Klasse SV Schalkhaar de thuisploeg op alle fronten de baas.

SV Schalkhaar begon goed en speelde compact tegen het fysiek sterke VV Hierden. Dat SV Schalkhaar mee moest in deze strijd was al snel duidelijk. Al binnen 10 minuten was de rechterverdediger van VV Hierden veel te laat bij een actie van de bij vlagen onnavolgbare Milan Beumer. Een harde tackle vol op de enkels kon de scheidsrechter niet tolereren en werd deze speler vroeg in de wedstrijd bestraft met een terechte en directe rode kaart.

Een harde tackle op Milan Beumer leidde tot een directe rode kaart. (FOTO: Jaap Hop)

SV Schalkhaar werd sterker en dit resulteerde tot de eerste kansen. Een vrije trap van de sterk spelende Milan te Riele werd door de keeper verwerkt. Bij de volgende aanval konden de bezoekers uit Schalkhaar wel juichen. Koen Klosters onderschepte op het middenveld de bal waarna Bjorn Duteweerd aan de zijkant werd ingespeeld. Zijn schot verdween op de kruising, waarna de bal voor de voeten kwam van de inlopende Milan te Riele, die vervolgens in de 15e minuut wel raad wist met dit buitenkansje en de bal netjes binnen schoot 0-1.

VV Hierden probeerde diverse keren met een lange bal de verdediging van SV Schalkhaar te verrassen waarbij aanvaller Isa Kiziler, die een voetbalverleden heeft bij DVS’33 uit Ermelo, voor het meeste gevaar zorgde. Deze speler werd prima in bedwang gehouden door de nog jonge Timo Kok en de al ervaren Michiel Hullegie.

VV Hierden hoopte alsnog de aansluitingstreffer te maken, maar de beste kansen waren besteed aan de zwart-witten uit Schalkhaar. Milan Beumer wist met een actie over de linkerkant de bal over de verdediging te spelen waar de inkomende Bjorn Duteweerd de bal op de paal schoot.

SV Schalkhaar werd steeds sterker en had zeker in de eerste helft de mogelijkheid de score te verdubbelen. Spits Stijn Rorije kreeg twee goede mogelijkheden, maar twee keer schoot hij over het doel.  Naast de vroege rode kaart moesten nog enkele spelers van SV Schalkhaar het ontgelden, waarbij in korte tijd nog eens 3 gele kaarten werden uitgedeeld.

Na de rust wist SV Schalkhaar de concentratie te behouden en ging op dezelfde voet verder als de eerste helft eindigde. Goed combinatievoetbal was het begin van de 0-2. Michiel Hullegie dribbelde het middenveld over en wist de grillige Milan Beumer te bereiken. Zijn actie richting strafschopgebied eindigde met een strak schot in de linker hoek, onhoudbaar voor de keeper. De wedstrijd was hierna onder controle en de beste kansen voor SV Schalkhaar. Milan te Riele leek vrij baan naar de keeper te hebben, maar werd toch nog net verdedigd door een speler van VV Hierden. Vervolgens was Te Riele dicht bij zijn tweede doelpunt, maar de keeper redde ook dit keer zijn inzet bekwaam. De volgende goede mogelijkheid was voor Jason Westerkamp, zijn inzet ging ook via de keeper net naast het doel.

Een sterk optreden van Michiel Hullegie (FOTO: Jaap Hop)

De 0-3 na 75 minuten kon dan ook niet uitblijven. De goed ingevallen Kick Brouwer wist met een cross-bal spits Stijn Rorije te bereiken. Waar Rorije in een eerder stadium nog zijn kans mistte, was hij nu zelfverzekerd en doeltreffend.

Na weer een goede actie van Kick Brouwer aan de linkerkant legde hij de bal prima terug op Milan te Riele die met zijn tweede doelpunt de 0-4 liet aantekenen, waardoor de overwinning kort daarna kon worden gevierd.

Volgende week alweer de derde bekerwedstrijd, dan speelt de ploeg van trainer Marcel Geestman in Apeldoorn tegen WSV.