Kosten noch moeite werden er gespaard om er een onvergetelijke laatste thuiswedstrijd van te maken. Daar zijn we met z’n allen met vlag en wimpel voor geslaagd. Ontzettend veel publiek! Een volgepakte tribune, de intens meelevende Balcony Side, een prachtige sfeeractie van onze jongens van het tweede en de buren van Sportclub Deventer als laatste tegenstander. Again!

Een ijzersterk FC RDC dat de eerste helft heel goed voetbal op de mat legt en de kansen aaneen reeg. Sportclub werd na een stormachtig begin ineens gevaarlijk en had een strafschop moeten krijgen maar kreeg deze niet. FC RDC mocht wel aanleggen van 11 meter nadat na een briljante pass van Victor, Milan werd getorpedeerd door de keeper van Sportclub. Kind van de club Yde schoot onhoudbaar in en vierde dat uitbundig met medespelers en de mannen van de sfeeracties. Tussendoor werden er volop kansen gecreëerd echter werd het 1-1 door een strafschop. Again.

Net voor rust een huzarenstukje van ons sterk spelende middenveld waar Victor Joost bereikte en die wist met een buitenkantje rechts Kai vrij te spelen die onberispelijk binnen schoot via de paal. Genieten van de aanval en de ontlading na de goal.

Direct na rust onderschept Kai de bal en vuurt van een meter of 20 op de keeper en de rebound is voor Yde die zijn tweede maakt. Sportclub zet nog wel aan maar op een aantal corners na en een redding van Tom met de voet blijft FC RDC vrij gemakkelijk overeind. Martijn weet nog te scoren echter werd de treffer afgekeurd vanwege buitenspel en Victor raakt nog snoeihard de lat.

Al met al een prachtige overwinning die uitbundig werd gevierd met al onze trouwe supporters.

Op het veld werd Marc al in het zonnetje gezet voor zijn 150e optreden in het eerste elftal en na de tijd nam Roy Beumer de tijd om in een ijzersterke speech de technische staf te bedanken en Victor Evenblij in het zonnetje te zetten met de titel speler van het jaar.

Het moge duidelijk zijn dat FC RDC leeft! Op naar volgend seizoen!