FC RDC is er niet in geslaagd te winnen van Berghuizen waardoor het ultieme doel (een plek in de nacompetitie) schier onmogelijk wordt.

FC RDC speelde een uitstekende eerste helft en had de volledige controle over de wedstrijd. De 1-0 van Yde Klopman was een logische afspiegeling en leek ook de ruststand totdat een persoonlijke fout een strafschop en de 1-1 betekende.

Na rust een iets minder goed FC RDC maar zeker wel weer acceptabel voetbal waarbij de tegenstander teruggedrongen werd. Een aantal mogelijkheden werd gecreëerd, maar echt doordrukken lukte niet. Het zure was de 2e persoonlijke fout die zelfs een 1-2 nederlaag opleverde.

Het ultieme doel, de nacompetitie, zal niet lukken, maar dat neemt niet weg dat de oorspronkelijke doelstelling handhaven in deze sterke 4e klasse nagenoeg zeker is, dus geen man overboord.