SV Epse moest zondag aantreden tegen Batavia’90 uit Lelystad. Hoofdsponsor LoooX Bathrooms had voor deze uitwedstrijd een bus beschikbaar gesteld voor spelers en supporters. Epse beleefde een eenvoudige maar memorabele middag in Flevoland.

Op voorhand hadden we via allerlei tiktok filmpjes al vernomen dat de tegenstander het voetbal niet heel erg serieus neemt. Dat bleek al voordat er een bal werd getrapt. Een aantal spelers van Batavia dronken rustig een biertje terwijl hun medespelers langzaam binnendruppelden toen Epse al bezig was met de warming-up.

Na enig oponthoud bij de pasjescontrole kon de wedstrijd met een kwartier vertraging dan toch eindelijk beginnen. Epse startte fel en Almir Fizovic kon binnen 15 minuten al een hattrick noteren. Iedereen maakte zich op voor meer goals van Epser zijde. Toch was het alleen Batavia, dat met een soort 5-0-5 opstelling, voor rust nog een doelpunt op het scorebord bracht. Epse was het helemaal kwijt toen Batavia naar hartenlust door bleef wisselen en er een “sport” van maakte dit te doen zonder dat de scheidsrechter dit door had. Spelers bleven maar in en uit het veld gaan en de scheidsrechter was (ook wel begrijpelijk) het overzicht geheel kwijt.

De rust kwam voor Epse op een goed moment. Trainer Harleman hamerde op felheid, druk zetten, breed houden en het afjagen van de tegenstander. Ook moest iedereen zich niet bemoeien en niet proberen te ergeren aan allerlei randzaken. Dit had duidelijk effect.

In de tweede helft kon Epse eenvoudig de score opvoeren. Na enkele minuten bereikte Stan van Brussel met een lange pass Almir Fizovic die zijn 4e treffer van de middag maakte. Vanaf dat moment leverde bijna iedere Epser aanval een kans op. Lars Otten maakte de 5e treffer en tussen de doelpunten van gebroeders De Haan door maakte Fizovic zijn 2e hattrick van de dag. Batavia had inmiddels geen grensrechter meer en nadat Joost de Haan de wedstrijd met kramp moest verlaten ging Epse door met 10 spelers. Harleman had immers al zijn wissels al speeltijd gegund. Batavia wisselde zeker een keer of 20 door en speelde regelmatig met 12 of 13 spelers. Zo ook in de laatste minuut toen Batavia in een wanhoopsoffensief tot scoren kwam. Dit werd gevierd alsof het kampioenschap werd binnengehaald. De keeper had ook de oversteek gemaakt om deze treffer te vieren maar was niet op tijd terug in zijn doel voor de aftrap van Epse. Deze kans liet Fizovic zich niet ontnemen. Hij scoorde zijn 8e treffer vanaf de middenstip en bracht zo een 2-11 eindstand op het scorebord.

Een absurde en uiterst aparte dag die niet snel wordt vergeten waarbij aangetekend dat Batavia wel keurig voetbalde. Zij hebben de wens deze competitie te verlaten en in een competitie met lagere elftallen te worden ingedeeld. Dat lijkt ons ook beter.

Nog een tip voor toekomstige teams die nog moeten afreizen naar Batavia. Indien je je biertje in de kantine vasthoudt in je rechterhand dien je deze consumptie te “atten”. Dit wordt gefilmd, streng op toegezien en iedereen aan gehouden.

Volgende week speelt Epse thuis tegen het ongeslagen Go Ahead uit Deventer. Aanvang 14:00 uur. Kom gerust kijken. Consumpties nuttigen met de rechterhand is dan weer gewoon toegestaan!