Zondag 3 oktober 2021 stond de eerste derby voor SV Colmschate ’33 op het programma. Op het kletsnatte sportpark de Achterhoek nam Colmschate 1 het op tegen Diepenveen 1.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een speciaal moment te zien voor de supporters. Rick Janssen, Kevin Stremmelaar en (oud-speler) Jarmo van ’t Hof werden in het zonnetje gezet i.v.m. het behalen van de 250 wedstrijden voor SV Colmschate ’33 1!
Dit is tegenwoordig een vrijwel unieke prestatie!

Daarnaast werd oud voorzitter Peter Janssen ook nog verrast door de KNVB. Peter Janssen kreeg namens de KNVB de Zilveren Speld uitgereikt. Peter Janssen was 13 jaar voorzitter van de club, en lid sinds 1987! Een clubman in hart en nieren. Een hoop spektakel voordat de wedstrijd uberhaupt begonnen was.

Eerste helft
Vanaf minuut één spatte de energie van de wedstrijd af. Stevige (maar faire) duels werden over het gehele veld uitgevochten. Waar hoofdtrainer Rowdy van der Hoop vorige week tegen SP Brummen nog ontevreden was over het aangaan van de duels, speelde SV Colmschate ’33 vanaf de eerste minuut met veel power, agressiviteit en wil om te winnen.

Dit leidde in de 13e minuut in een fantastische 1-0. Op linksback was Daniel de Gucht aan de bal, waarna op het juiste moment Rik Traanman tussen de linies kwam en direct opende op de uitblinkende Jaroah Sneller. Laatstgenoemde passeerde twee spelers en gaf een goeie ‘terug trek bal’. Daar stond Kevin Bierman op de juiste plek en hij schoot onberispelijk raak: 1-0.

Lang kon Colmschate ’33 niet genieten van deze voorsprong. Meteen na de goal schoot Diepenveen een bal op de kruising. Twee minuten later ging de bal op de stip! Jack Vunderink faalde niet en stuurde Victor Meems de verkeerde kant op: 1-1. Tot aan de rust werd Diepenveen nog één keer gevaarlijk. Een mooi schot van afstand werd fantastisch gepareerd door de jonge talentvolle doelman Victor Meems.

Tweede helft
Vanaf de 2e helft was er maar 1 ploeg die de klok sloeg: SV Colmschate ’33. De thuisploeg was comfortabel aan de bal en won elke 2e bal. Het was Colmschate dat op zoek ging naar de winst en dit leidde tot 2 kansen. Meteen na rust was het Kevin Bierman met een goede voorzet, maar de keeper van Diepenveen zat hier fantastisch tussen. De rebound van Kevin Manenschijn ging daarbij naast.

Na ruim 70 minuten dacht Colmschate de 2-1 te maken. Na een goede combinatie van Hidde Hekkert en Noah Patty was het de laatstgenoemde die leek te scoren, helaas voor de thuisploeg werd de bal vlak door de doellijn nog aangeraakt, waardoor de bal naast ging. Helaas voor de thuisploeg wisten zij dit niet in doelpunten omzetten en bleef het vooral bij dreigen naar de goal.

Tekenend voor de overmacht van Colmschate de 2e helft, was dat Diepenveen in de 85e minuut het eerste balcontact kreeg in de 16 meter van Colmschate. Volgende week gaat Colmschate op bezoek bij Warnsveldse Boys. Warnsveldse Boys verloor met 1-4 van KCVO en zal op zoek zijn naar eerherstel.