Oefenmeester Lorenzo Bink was teleurgesteld dat zijn team onder de maat presteerde in het duel tegen SV Terwolde dat met 4-1 won van zijn Sallandia.

Terwolde had de betere start van het duel op de eigen Woldermarck. Zo creëerden zij enkele kansen, vooral in de eerste tien minuten. Sallandia stelde daar weinig tegenover, slechts uit dode spelmomenten kwam men voor het doel van gastheer Terwolde. Een ongebruikelijk spelbeeld voor Sallandia, zeker gezien de fase voor de winterstop.

Juist uit een dood spelmoment, een hoekschop in dit geval, valt dan ook de openingstreffer waardoor het 0-1 staat na 21 minuten spelen. Tegen de verhouding in, want Terwolde kende de beste mogelijkheden, maar laat het na om te scoren.

Zes minuten voor de thee valt dan toch de gelijkmaker als Sallandia achterin flink loopt te prutsen. Een foute terugspeelbal valt voor de voeten van een Terwolde aanvaller, echter weet de Sallandia doelman in eerste instantie nog te redden. De rebound is hem te machtig en zo scoort Terwolde de 1-1, wat tevens de ruststand was afgelopen zondag.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld; Terwolde creëerde de kansen, waardoor de 2-1 een logisch gevolg was. Deze treffer viel al vier minuten na de thee. Vanaf dat ogenblik gingen de ‘koppies hangen’ bij de spelers van Sallandia. Daarmee kreeg Terwolde het wel heel eenvoudig met als gevolg een snelle 3-1, vijf minuten later, en zelfs de 4-1 halverwege de tweede helft.

Daarmee is uiteindelijk Terwolde de terechte winnaar, Sallandia bracht veel te weinig, creëerde geen kansen. “Dit ben ik niet gewend van mijn ploeg en neem ze dit eigenlijk ook wel kwalijk”, aldus een teleurgestelde trainer Lorenzo Bink die een onherkenbaar Sallandia zag: “Wij speelden onder de maat.”