Een jaar na de promotie uit de 5e klasse is handhaving een feit voor Sallandia. Tegen IJsselstreek werd het laatste benodigde punt binnengesleept.

Sallandia - IJsselstreek | foto: Henny Meyerink
Sallandia – IJsselstreek | foto: Henny Meyjerink

Sallandia begon scherper dan IJsselstreek aan de derby en kwam al snel via van Krieken op voorsprong. Na deze treffer kreeg Sallandia een paar gigantische kansen om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen maar liet dit na. IJsselstreek kwam er sporadisch uit en scoorde verrassend, tegen het spelbeeld in, de 1-1.

Sallandia – IJsselstreek | foto: Henny Meyerink

Na deze treffer kwam Sallandia er nog tweemaal gevaarlijk uit via Molemans maar werd het doel net niet gevonden. In de laatste minuut nog een kopbal uit een hoekschop voor IJsselstreek die via de lat weer het veld in ging.

In de tweede helft kwam uit een counter IJsselstreek op een 2-1 voorsprong. Het antwoord van Sallandia kwam snel doordat van Krieken een misverstand in de IJsselstreek defensie genadeloos afstrafte.

Daarna een periode waar de scheidsrechter voor iedere actie een gele kaart trok. Volkomen onnodig in een rustige derby. Voor Wesley Bosch betekende dit een tweede gele kaart waardoor Sallandia een half uur met een man minder moest spelen. IJsselstreek drong aan en was aan doelman Minnes te danken dat er een punt uit het vuur werd gesleept.

Sallandia een betere eerste helft en Ijsselstreek, in overtal, een betere tweede helft. Onderaan de streep een terechte puntendeling.

Er resten nu nog 3 lastige wedstrijden om een ticket te bemachtigen voor eventuele promotie naar de 3e klasse. Sallandia doet nog volop mee maar Lettele lijkt de beste papieren hebben. We gaan onze huid in ieder geval duur verkopen.