Sallandia is er niet in geslaagd om de volgende bekerronde te behalen. Tegen 3e klasser EFC’58 werd maar liefst met 9-1 verloren. Cemal Yavuz nam de plek van Jorris Minnes over onder de lat en Tim Hekkert, Luc van Meeteren en O19 spelers Jordy Lablans en Dayjano Kruize kregen speeltijd om te laten zien wat ze in huis hebben.

Vanaf minuut 1 neemt EFC het initiatief en drukt ons ver terug op eigen helft. Uit diverse mogelijkheden weet de uitblinker van deze wedstrijd, Jorrick Priem, tweemaal te scoren. Verder dan vrije trap die keurig werd binnengeschoten door van Meeteren, kwam Sallandia niet de 1e helft. Vlak voor de rust was het wederom de snelle en ongrijpbare Priem die z’n derde van de avond aantekende. Helaas voor EFC zal deze topspeler na dit seizoen vertrekken naar 3e divisionist DVS’33 waar hij voor 3 jaar heeft getekend.

In een tweede helft, waarin ook de O19 spelers Jordy Nagtegaal en Lars Goorhuis speeltijd kregen, liep de score uit naar maar liefst 9-1. Priem sloot af met 5 goals en 3 assists. Na vier overwinningen in de competitie even met de voeten weer terug op aarde. Natuurlijk zijn er genoeg verzachtende omstandigheden om deze nederlaag in een juist daglicht te plaatsen, maar dan nog mag je er niet met deze cijfers afgaan. In de voorgaande 11 wedstrijden werden er slechts 6 tegentreffers geïncasseerd.

Komend weekend zijn we vrij en kunnen de zieke en spelers met kleine blessures weer herstellen en aansluiten. 30 oktober tegen SV Raalte moeten en zullen we er weer staan.