Sallandia had vooraf getekend voor een punt, maar toen dat uiteindelijk het eindresultaat bleek, voelden ze zich behoorlijk bestolen. De Deventer formatie gaf diep in de extra tijd de 1-2 voorsprong alsnog uit handen.

Sallandia reisde met een behoorlijk aangepaste selectie af naar Mariënheem en wist dat het een lastige middag zou gaan krijgen: “Vooraf had ik getekend voor een punt met vier jongens van de JO-17 bij me en vier van ons tweede”, aldus trainer Lorenzo Bink na afloop in Mariënheem. Zijn elftal opende zwak, maar wist zich gaandeweg de eerste helft behoorlijk te herpakken.

De formatie van Bink zette veel druk vooruit wat de inleiding was voor de openingstreffer. Na 19 minuten wedstrijd zette Marchello Bosman de 0-1 op het bord en de thuisploeg kende aansluitend veel moeite met de pressing van Sallandia. Zo profiteert het van een fout in die defensie waar Marco van Meeteren de bak oppikte en Marchello Bosman prima bediend. Bosman tekende zijn tweede treffer aan van de middag.

Tot aan de thee had Sallandia nog legio kansen op de score nog verder te doen oplopen, echter tot verbazing van iedereen bleef de 0-2 op het bord tot aan de rust. Ook na de thee bleef het wedstrijdbeeld ongewijzigd: Sallandia is de sterkere ploeg, maar weet de 0-3 maar niet te maken. In de 70e min scoort Mariënheem de aansluitingstreffer en vanaf dat moment gaat Sallandia achteruit lopen en om de voorsprong te verdedigen.

Echter ver in de blessuretijd maakt Mariënheem de 2-2 en direct na de aftrap fluit, de goed leidende scheidsrechter, af. “Voor ons echt zuur, in een wedstrijd waar je de betere bent”, aldus Sallandia coach Lorenzo Bink. “Het voelt als verlies dit, als je in de slotfase alsnog de gelijkmaker moet incasseren”. Voor de trainer van Mariënheem was het even zuur, want hij had in een interview gezegd dat ze voor 80% van ons zouden winnen. “Maar die vlieger ging niet op, ze hebben echt een punt gestolen”, aldus Bink.