Sallandia heeft de 1e wedstrijd van het seizoen gewonnen. In en tegen Hoonhorst werd met 2-3 gewonnen.

In een matige eerste helft waarin de scherpte volledig ontbrak grossierden de geelzwarten in foute passes en verkeerde keuzes. Zwak verdedigen leverde de thuisclub de 1-0 op. Wie dacht dat Sallandia een tandje bij zou zetten, kwam bedrogen uit. Het enige geluk was dat Hoonhorst er ook vrij weinig van bakte. Kort voor rust toch de gelijkmaker van Nayaro Wittenberg die alert reageert op een bal die de keeper losliet. Na een voorzet van Molemans kopte van Meeteren bijna de 1-2 binnen maar de keeper redde bekwaam.

Na rust een wat beter Sallandia met wat kansen maar tweemaal was de paal een vervelende spelbreker. Na precies een uur spelen kwam Hoonhorst op 2-1. Een vrij trap van grote afstand kon volkomen vrij ingekopt worden. Erg zuur want het was de 1e keer na rust dat zij voor het doel kwamen. Binnen vier minuten herstelde Wesley Bosch de schade door de 2-2 te scoren. Tien minuten voor tijd werd Molemans een scoringskans ontnomen door een veel te hoog been in het strafschopgebied waardoor er een terechte strafschop volgde. Van Meeteren schoot deze onberispelijk binnen.

In de laatste minuten waren er nog enorme kansen voor van Krieken en Molemans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar zij misten 1 op 1 op de keeper. Lekker om te starten met drie punten, maar vandaag hebben we wel kunnen zien dat er nog een hoop werk aan de winkel is.