2e paasdag mocht Sallandia eindelijk weer eens de wei in, ditmaal in en tegen de plaatselijke VV uit Voorst. Een warme 2e paasdag op een bizar slecht veld, een keer wat anders..

Sallandia was tot toen de ongeslagen koploper maar wist dat het deze middag 90 minuten moest gas geven. Dat ze dit wisten was één maar dat ze het moesten uitvoeren was twee, dat laatste gebeurde pas na rust. Want voor rust stond Sallandia meerdere keren te klungelen, vooral achterin oogde het erg kwetsbaar. Tweemaal kon plaaggeest Wijnand van Beek moeiteloos door defensie van Sallandia slalommen.
Binnen no-time scoorde Voorst tweemaal voor rust en gingen de Sallandianen met een 2-0 achterstand de rust in.

Na rust begon Sallandia vanaf de aftrap erg scherp, en was er maar één remedie ‘gas geven’ en dat gebeurde ook… 10 minuten na rust maakte Voorst een eigen doelpunt, vanaf dat moment was Voorst het helemaal kwijt.. De 2-2 hing in de lucht en die kwam er ook via de voet van Molemans.. Nu leek het erop dat Sallandia er over heen ging, en die kansen diende zich ook aan de grootste was voor Hekkert die na een vrije trap de bal net over de goal heen kopte..

Sallandia moest noodgedwongen 2 keer wisselen en deze wedstrijd leek te eindigen in een 2-2 (wat overigens terecht was) maar toch kreeg Voorst in de 92e een dubieuze strafschop na een vermeende schwalbe tot onze opluchting werd deze tegen de paal geschoten. Onrustig uitverdedigen zorgde ervoor dat er een ‘overtreding’ gemaakt werd en Voorst nog een vrije trap kreeg, deze werd voorgebracht en wederom van Beek kon deze heel makkelijk binnen lopen. Kort hierna kreeg Kiffen nog een rode kaart..

Sallandia verliest dus op 2e paasdag van Voorst, totaal onnodig maar dit soort wedstrijden zitten er helaas ook tussen.

Twee dagen later op donderdag 21 april mocht Sallandia weer aan de bak, ditmaal naar Hall.
De thuiswedstrijd werd makkelijk met 3-0 gewonnen. Deze avond werd er iets anders verwacht.. bij aankomst konden we niet allemaal in de kleedkamer, we moesten in de gangen omkleden.. We speelden op het 2e veld, waar meer gaten in zaten dan je grassprieten kon zien.. maar goed geen excuses want deze wedstrijd MOEST gewonnen worden.

Sallandia begon in tegenstelling tot in Voorst erg scherp in de wedstrijd en had vanaf seconde 1 SHE bij de strot tot grote kansen leidde het niet, vaak was de eindpass niet goed.. Toch kwam Sallandia na 35 minuten op een meer dan terechte voorsprong een bekeken schot van Wesley Bosch van een metertje of 22 plofte zo in de lange hoek. Kort hierna haalde Marco van Meeteren verwoestend uit maar zijn volley belande op de lat.

De 2e helft kwam SHE iets beter in de wedstrijd zonder ook maar iets te creëren. Kort gezegd was het een merkwaardige avond, want na de 2e gele kaart (wat meer dan terecht was) liep de trainer van SHE constant het veld in wat er voor zorgde dat de 2e helft rommelig verliep.
Sallandia wisselde hierna wederom noodgedwongen 2 keer, waarbij trainer/speler Rutten het veld in kwam. Kort hierna kreeg Hekkert de kans op de 0-2 na een rebound maar schoot de bal te slap in waardoor een verdediger kon keren op de doellijn. Kort hierna stak Bosch met een puike pass Rutten weg die de bal heel subtiel over de uitkomende doelman heen lobde. 0-2 Sallandia. Sallandia won meer dan terecht van een stug, hard werkend en hard SHE.

Mooi om te vermelden is dat er wederom 3 spelers van de O19-1 meededen, met de namen van Wittenberg, Minnes en Mäkel.

Man of the matches van beide wedstrijden is toch echt O19-1 keeper Minnes.