Na de tweede wedstrijd van de competitie laat de ploeg van Go Ahead Deventer een goede indruk achter. Vorige week tegen Wissel werd met 0-1 gewonnen maar de uitslag had hoger op kunnen lopen als de spelers de scherpte hadden gehad en wat beter met de kansen waren omgegaan.

De eerste helft tegen Wissel hadden we al met drie of vier nul voor moeten staan, was de beleving in de rust. 6 minuten na rust maak Go Ahead de 0-1. Wissel trekt alles uit de kast om de gelijkmaker te maken maar de ploeg uit Deventer houdt goed stand. En krijgt aan het einde van de wedstrijd nog wel 5 of 6 grote kansen om de score hoger op te laten lopen.

Zondag tegen Voorst was de eerste helft hetzelfde beeld. Go Ahead pakt de tegenstander het grootste gedeelte bij de strot en creëert een aantal grote kansen. Ook nu hadden de rood/gele met een grote tussenstand de kleedkamer op kunnen zoeken. Maar met een moment van verslapping in de 44ste minuut is de druk op de bal even weg en kan Voorst de counter inzetten. Een mooie crosspass van rechts naar links en een gevaarlijke voorzet is de verdediging van Go Ahead te machtig en bij de tweede paal wordt binnen gekopt door de aanvaller van Voorst. Een zuur moment voor rust maar in de kleedkamer blijft iedereen positief. Het spel van de Deventer ploeg is immers goed verzorgd.

Maar na rust krijgt Go Ahead niet voldoende druk op de ploeg uit Voorst en wanneer Go Ahead alle risico’s neemt voor de gelijkmaker, wordt er in de counter door de verdediging een overtreding gemaakt. ‘De muur staat blijkbaar niet goed, want de vrije trap gaat in de korte hoek binnen: 0-2 voor Voorst. Er komt nu nog een poging alles op alles met 1 tegen 1 achterin bij Go Ahead, maar het was zo’n dag’ zei trainer Bart Vos. ‘Al hadden we drie of vier uur gespeeld, de goal wilde gewoon niet vallen.’

‘Toch heeft de staf van Go Ahead alle vertrouwen in het seizoen. Go Ahead speelt gewoon enorm goed voetbal vergeleken met vorig seizoen en dat is prachtig. Het team heeft goede stappen gemaakt de afgelopen voorbereiding. Nu moet de ploeg zich zelf nog gaan belonen met goals’ zegt technisch manager Bas de Groot. ‘Want deze 0-2 nederlaag was een bittere pil en onnodig.’

Dinsdag de koppies weer dezelfde kant op en ons klaar maken voor de derby uit tegen Sallandia.