FC RDC verzuimt eerste punt te pakken – UPDATE videoverslag

Foto Han Balk

FC RDC begon met een 1-0 voorsprong aan de tweede helft, echter stond in no-time op een 1-3 achterstand die niet meer ongedaan kon worden gemaakt. Wel de complimenten, niet de punten…

FC RDC moest het zaterdag opnemen tegen SV Rijssen dat een week eerder, het als kampioenkandidaat aangemerkte, GFC een punt had weten te ontfutselen. Naar eigen zeggen had SV Rijssen zelfs recht gehad op drie punten. FC RDC was dus gewaarschuwd. In een basisopstelling met een middenveld van 17, 18 en 19 jaar oude spelers trok FC RDC in de eerste helft het initiatief naar zich toe. Met verzorgd combinatievoetbal werd Rijssen achteruit gedwongen en moest het zich beperken tot een aantal ongevaarlijke counters.

Daar waar tegen Gorssel nauwelijks iets werd afgedwongen door FC RDC werd nu een aantal mogelijkheden gecreëerd waarbij een schot op de lat de grootste mogelijkheid was. De verdiende 1-0 viel uiteindelijk toch. Kay vd Beld wist met een bekeken schot de keeper te passeren en zette daarmee FC RDC op een dik verdiende voorsprong.

De tweede helft tapte Rijssen uit een ander vaatje. Binnen 15 minuten stond er een 1-3 stand op het scorebord. Net als tegen Gorssel kwam FC RDC dus slecht uit de kleedkamer. Het kostte even wat tijd maar uiteindelijk werd de druk op het doel van Rijssen verhoogd, achterin greep trainer Roskam in door 1 op 1 te gaan spelen maar meer dan de 2-3, door Luuk Helms in blessuretijd, zat er niet in. Een onnodige nederlaag maar het spel vertoonde een opgaande lijn, zeker de eerste helft. As zaterdag wacht SV Almen. Hopelijk weet het jonge team van trainer Roskam daar het eerste punt of meer te halen. Het enthousiasme van het team wordt gewaardeerd door het publiek maar punten voelen nog beter dan complimenten.

PS: zojuist is bekend geworden dat er geen publiek meer bij de wedstrijden aanwezig mag zijn. We hopen dat deze maatregel snel ongedaan gemaakt kan worden en wensen u namens FC RDC alle gezondheid toe. Wees voorzichtig!