In deze winterstop maken onze correspondenten de balans op van de eerste seizoenshelft. Een terugblik op de wedstrijden vanaf afgelopen zomer tot aan dit ogenblik. Ditmaal de beurt aan de clubcorrespondent van DAVO.

Het seizoen begon niet eens verkeerd voor DAVO. In de eerste officiële wedstrijd werd in de beker verdienstelijk een punt gepakt bij Apeldoornse Boys. In een oefenduel werd Beekbergen zelfs verslagen. Vervolgens sloeg het noodlot toe: De enorme waslijst aan blessures was niet of nauwelijks op te vangen. Bekernederlagen volgden tegen CCW’16 en De Hoven. Ook de eerste competitiewedstrijd werd een teleurstelling: thuis werd verloren van Nieuw Heeten, waar vooraf van werd gedacht “daarvan moeten we kunnen winnen”.

De 2e competitiewedstrijd werd een drama. Met het gemis van maar liefst 7 basisspelers leed DAVO een historische nederlaag van 12-2. Wederom een uitwedstrijd volgde: DAVO zat duidelijk in de hoek waar de klappen vielen. Tegen Lettele werd in de slotfase met 1-0 verloren, terwijl onterecht een doelpunt van Davo in een aanval daarvoor werd afgevlagd.

De gifbeker was nog steeds niet leeg. Davo verloor thuis, wat ongelukkig, van ABS en ging een week later kansloos ten onder bij Broekland na wel op voorsprong gestaan te hebben.

Dan, eind oktober, eindelijk het eerste punt van de competitie; thuis tegen Haarle. Een opsteker, daar de blessuregolf nog steeds aanwezig was. Wat volgde waren weer 2 uitwedstrijden en wederom 2x kansloos verloren; tegen SDOL en Heeten. Begin december volgde een uitermate belangrijke wedstrijd. Uit tegen Ulu Spor FC moest DAVO winnen om ver weg te blijven van de laatste plek. Een gedisciplineerd DAVO deed dat ook en won met 1-3.

In de wedstrijd daarop had DAVO tegen SV Zwolle meer verdiend dan de 1-1. Die lijn konden de blauwhemden echter niet doortrekken. Vlak voor de kerst leed de ploeg een beschamende 0-4 nederlaag tegen SV Enter, waardoor het gat met een veilige plek 6 punten bedraagt.

Foto: website DVV Davo

Uiteraard is niets onmogelijk, maar een fit Davo moet tot meer in staat zijn. Op 26 januari wordt de competitie vervolgd tegen Hoonhorst, de nieuwe club van de huidige trainer Patrick Wijsman. Hoonhorst heeft een punt minder en DAVO wil daar uiteraard afstand van nemen.

Neemt niet weg dat de eerste seizoenshelft teleurstellend is verlopen. Om niet rechtstreeks te degraderen moet DAVO niet laatste worden in de 4e klasse G. De plekken daarboven zijn goed voor nacompetitie, maar ook dat zal geen eenvoudige opgave worden. Dan maar hopen op voldoende punten voor rechtstreeks klassenbehoud.