ABS heeft in de thuiswedstrijd tegen nummer 5 Sportclub Brummen niet gekregen wat het verdiende. Na een 0-1 ruststand werd ongelukkig met 1-2 verloren.

ABS startte goed aan de wedstrijd. Spc. Brummen, getraind door Djordi van der Hoop en de zoon van ABS-trainer Hans van der Hoop, werd teruggedrongen en via goed aanvalsspel over vooral de rechterkant nam de thuisclub het initiatief. Een schot op de paal van Jaap Prinsen was het uitvloeisel.

Een domper was vervolgens in de 15de minuut een strafschop voor Brummen. De bal werd onhoudbaar ingeschoten door Rico van Ginkel (0-1). ABS was niet van slag, speelde voortdurend op de helft van de tegenstander, zonder defensief in de problemen te komen. Zelf kwam het in het vervolg van de eerste helft niet tot uitgespeelde kansen.

Het eerste kwartier na rust was van beide partijen rommelig, maar ook de fraaie 0-2 van TJ Schut in de 60ste minuut viel uit de lucht. Ook nu toonde ABS karakter, was het totaal niet zichtbaar dat de thuisploeg afgelopen donderdag nog een wedstrijd had gespeeld en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Het zat niet mee. Alleen voor de doelman schoot Youri Meijer via de doelman op de lat en belandde een inzet van Wessel Nikkels net naast het doel.

In de 85ste minuut kreeg ABS loon naar werken en kwam via de uitstekend spelende Yannick Duteweert op 1-2. ABS rook nu bloed en was in de resterende tijd gevaarlijk. Wessel Nikkels wist koppend niet het net te vinden, terwijl Yannick Duteweert heel dicht bij zijn tweede treffer was. De tijd voor ABS bleek tekort om de verdiende gelijkmaker te maken.

Vandaag zat het niet mee, ondanks een tomeloze inzet, regelmatig goed veldspel en de energie die het team uitstraalde in deze derde wedstrijd in een week tijd.