Davo heeft de finale van de nacompetitie weten te behalen. In een gelijk opgaande wedstrijd tegen Go-Ahead werd met 1-0 gewonnen. Komende zondag maken Davo of Hoonhorst uit wie er in de 4e klasse blijft.

Davo - Go Ahead. Foto: Han Balk
Davo – Go Ahead. Foto: Han Balk

Onder stralende omstandigheden en met veel publiek werd de Rielerenkderby Davo – Go-Ahead gespeeld. Davo speelde voor lijfsbehoud en Go-Ahead voor promotie. Het werd uiteindelijk een enerverend duel. Davo kreeg na een minuut spelen al een beste kans. Ronald Boudewijnse en Onnie Ngoetra hadden kunnen scoren.

In de 8e minuut een kans voor Go-Ahead; zij schoten net voorlangs. In de 25e minuut een goede vrije trap van Sidney Pinkster met de pech dat Daniël Turubassa niet wist te scoren. Daarna weer wat momenten voor Go-Ahead. In de 26e minuut een knappe redding van Davo doelman Raymond van Emmerik en in de 36e minuut mazzel voor Davo, nadat Go-Ahead de lat raakte.

Na de rust kwam Davo goed uit de startblokken. Kansen voor Sidney Pinkster en Ronald Boudewijnse, maar even daarna de 1-0 voor Davo door een kopbal van Bas Elshof. Geleidelijk aan nam Go-Ahead het initiatief over wat resulteerde in een beste kans in de 71e minuut. De ruimtes werden groter en in de 86e minuut had Davo de wedstrijd op slot kunnen gooien. Het bleef bij 1-0 en Davo heeft de eerste horde genomen.