David Klopman was afgelopen weekend met drie doelpunten in de beker erg belangrijk voor Schalkhaar. De dorpelingen wisten uiteindelijk met 4-1 te winnen van SVVN uit Nijverdal. Door zijn drie doelpunten van afgelopen weekend is David Klopman deze week de speler van de week. Wij van Deventer Voetbal stelden hem wat vragen.

Kun je je doelpunten omschrijven?
Bij het eerste doelpunt kreeg ik de bal perfect aangespeeld van Jip Ellenbroek, ik stond met de rug naar de goal. Ik kon m’n tegenstander gebruiken om te draaien en schoot binnen. De 2e was een strafschop. Bij de derde zag ik de keeper iets te ver voor z’n doel staan, vanaf een meter of 25 schoot ik de bal over hem heen!

Welke van de drie vond je het mooist?
Dan kies ik voor de derde, zo maak ik ze niet vaak!

Wat vond je over het algemeen van de wedstrijd?
Van onze kant een prima wedstrijd, ondanks lastige omstandigheden. We hebben lekker dominant gespeeld, met veel aardige aanvallen. We zijn verdedigend weinig in de problemen geweest en we hebben 4 keer weten te scoren!

Is er voor jou een verschil tussen competitie en bekerwedstrijden? Zo ja wat is het verschil?
Competitiewedstrijden zijn voor mij het belangrijkst. Maar bekerwedstrijden zijn vaak wedstrijden op zich, waarin van alles kan gebeuren. Dat maakt de beker leuk! Ik hoop op een mooi affiche in de volgende ronde!

Je begint steeds meer in vorm te raken, ben je daar blij mee?
Ik ben vooral blij dat we met het team, na een wat moeizame start van het seizoen, de laatste weken weer laten zien wat we waard zijn! Dat ik zelf daarbij wat doelpunten heb kunnen maken is zeker lekker! Hopelijk kan ik straks Marco nog een beetje laten zweten.

Hoeveel doelpunten hoop je op je naam te hebben in alle competities aan het eind van het seizoen?
Ik sta nu op 7, vorig jaar had ik er 15, het lijkt me mooi om dit jaar voor de 20 te gaan!

Aanstaande zondag spelen jullie gewoon weer competitie met een wedstrijd tegen Vogido uit Enschede, wat verwacht je van die wedstrijd?
Ondanks dat Vogido lager staat verwacht ik geen makkelijke wedstrijd. In onze competitie zijn er bijna geen makkelijke wedstrijden. We zijn momenteel lekker in vorm. Als we zo spelen als de afgelopen weken, verwacht ik dat we onze vierde overwinning op rij gaan boeken!