Met de laatste maatregel van de overheid komt het uitspelen van de amateurcompetities toch wel in het nauw. De KNVB heeft nog geen definitieve beslissing genomen en wil een plan presenteren komende dinsdag, 31 maart, zo snel mogelijk ná de persconferentie van het kabinet (om 19.00 uur).

Update van de redactie: gezien de vele reacties op dit bericht, ‘verdient’ de eerdergenoemde datum van 30 maart meer toelichting. De informatie was gebaseerd op DIT artikel. Ondertussen heeft de VVON de datum bijgesteld naar 31 maart en hebben we dit nu overgenomen.

De meningen van voetbalminnend Nederland zijn behoorlijk verdeeld, maar als we de focus leggen op het amateurvoetbal wordt het wel wat milder. Kijkende naar andere sportbonden, zien we dat eigenlijk overal wel de stekkers uit de lopende competities zijn getrokken. Er wordt tot het najaar niet meer gekorfbald, gehandbald, gevolleybald en ook het waterpoloën en basketballen doen we tot dan ook niet meer.

Het wachten is dus op het moment dat de grootste sportbond van Nederland, de KNVB, bekend zal maken dat de lopende competities bij de amateurs per direct beëindigd zouden worden. Ferd Grapperhaus gaf immers al een mooie voorzet door te melden dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Maar de KNVB stelde eerder deze week dat zij niet onder deze regeling vallen en dat ze nog steeds hopen dat competities in het amateurvoetbal vanaf april kunnen worden uitgespeeld. Tot 1 juni weliswaar zonder publiek, maar voetballen willen ze, zo lijkt het.

Foto: Jan Hollander

In België zijn ze er ondertussen wel uit, daar werd afgelopen week besloten dat er in het jeugd- en amateurvoetbal niet meer zal gevoetbald worden dit seizoen. De kampioen, de promovendi en degradanten worden bepaald op basis van de stand die actueel was op 12 maart jl.

Als de KNVB het voorbeeld van België gaat volgen, wat heeft dat dan voor consequenties voor het Deventer Voetbal? Zou Colmschate dan degraderen omdat het voorlaatste staat in de 3de Klasse B? Evenzo Sportclub Deventer: moeten zij terug naar de 5de klasse komend seizoen? Mag ABS, evenals IJsselstreek, een online kampioensfeest organiseren? En mag Overwetering, als nummer twee, dan promoveren naar de 2e Klasse?

Wat is jouw visie?

Vul jouw visie in op de poll via Twitter of reageer via Facebook.

Praat mee over de toekomst van het Deventer Voetbal!