Activia trad vandaag aan tegen stadgenoot Helios zonder spits en topscorer Michiel Mikkers die aan het eind van de donderdagavond training geblesseerd raakte aan de lies. Een fikse aderlating voor de ploeg van Resit Schuurman die wel Bas Tieman zag terug keren in de basiself na diens ribblessure.

Na een periode van aftasten welke een minuut of 18 duurde, was het Helios dat de score opende. Linksbuiten Duteweerd kwam met de bal aan de voet naar binnen, haalde knap uit en zag de bal in de verre bovenhoek verdwijnen.

Een minuut of 8 voor rust werd de stand gelijk getrokken door Wouter Hameka die profiteerde van mistasten van de Helios-doelman na een verre inworp van Guus Leerkes. De gelijke stand bleef echter niet lang op het bord staan want na halfslachtig ingrijpen van de Activia-defensie mocht één der blauwhemden aanleggen vanaf de rand van de 16 en door enkele benen heen werd doelman Locht verrast met een laag schot door het midden.

De 1 – 2 was ook de ruststand en nadat er was afgetrapt voor de tweede helft, bleef deze stand ook lang in tact. Beide keepers werden amper aan het werk gezet en al oogde Helios wat dreigender en voetbalde het in balbezit makkelijker: doelkansen waren er amper en door de stand bleef het spannend.

Aan deze situatie kam een eind door een veel te makkelijk gegeven strafschop voor de soms gretig acterende Helios-spelers. De scheidsrechter, die er overigens meestal goed het oog in had, tuinde nu wel in de valpartij en besloot dit te belonen met een penalty die werd benut, al zat doelman Locht er nog aan. De 1 – 3 haalde de angel uit de wedstrijd en in het laatste kwartier veranderde er ook niets meer aan de stand.

Activia kreeg laat in de wedstrijd nog enkele kansen om het nog spannend te maken, terwijl Helios het gevoel zal hebben gekregen dat er van de hen geboden ruimte meer gebruik gemaakt had moeten worden.

Weer een nederlaag dus voor de roodwitten. Niet helemaal onverwacht tegen een sterke tegenstander, ook niet per se onverdiend, maar toch had het ook (weer) anders af kunnen lopen. Volgende week uit naar Warnsveldse Boys, nieuwe ronde nieuwe kansen!