ABS speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd na de winterstop. Turkse Kracht kwam op bezoek en dat is ook de enige tegenstander waar ABS nog niet tegen gespeeld heeft. De competitie is na deze speelronde dan ook halverwege.

ABS begint goed aan de wedstrijd en is de bovenliggende partij. Na 6 minuten komt ABS dan ook op voorsprong door een mooie aanval. Youri Meijer brengt de bal bij Daan Anneveld en die schiet de 1-0 binnen. Daarna komt Turkse Kracht veel beter in de wedstrijd en dit leidt ook tot twee grote kansen die uitstekend gepareerd worden door Job Roetert.

Daarna is ABS tot aan de rust is de bovenliggende partij en worden er een aantal kansen gecreëerd. Echter op het moment dat niemand meer een goal verwacht maakt Daniël Klijn Velderman de 2-0. Vlak voor rust zet Chiel Huis in ’t Veld, Daniël alleen voor de keeper en hij schiet beheerst binnen.

Ook in de tweede helft start ABS weer goed echter komt Turkse Kracht steeds beter in de wedstrijd. Uit een afgeslagen corner wordt de bal in de bovenhoek geschoten en is het 2-1. Turkse Kracht krijgt het gevoel dat er mogelijk wat te halen is en begint beter te voetballen. ABS knokt zich weer in de wedstrijd en komt ook weer vaker op de helft van Turkse Kracht.

Richting het eind van de wedstrijd wordt ABS weer echt bovenliggend en wordt de 3-1 gemaakt door Milan Roelofs na mooi voorbereidend werk van Chiel Huis in ’t Veld. Een aantal minuten later maakt Milan ook de 4-1 wat tevens de eindstand is.

Na een lastige wedstrijd vorige week heeft ABS het deze week goed opgepakt. Komende zondag speelt ABS uit tegen Albatross. Aanvang 14:00 uur.