De laatste wedstrijd van het seizoen was tegen Groen Wit. In de doldwaze 3e klasse D is bijna geen enkele ploeg uitgespeeld. 39 punten is waarschijnlijk niet genoeg om de nacompetitie te ontlopen. ABS heeft nog een kleine kans om in de nacompetitie te komen en moet dan zelf winnen en Holten moet verliezen. Voordat de wedstrijd begint worden Wessel Nikkels en Martijn Stegink in het zonnetje gezet voor hun 250ste wedstrijd in ABS1, een bijzondere prestatie.

De eerste fase van de wedstrijd probeert ABS het spel te maken, maar is het onrustig aan de bal. Hierdoor krijgt Groen Wit een aantal corners die indraaiend getrapt worden. De verdediging onder leiding van keeper Job Roetert verdedigt de corners goed, dus echt gevaarlijke situaties zijn er niet.

ABS komt steeds beter in de wedstrijd en probeert ook het spel te maken en heeft overduidelijk meer balbezit. Tot echt grote kansen komt het eerst nog niet, maar de mogelijkheden worden wel groter. Ongeveer vijf minuten voor rust geeft Paul Roetert een diepe bal op Martijn Stegink die de bal teruglegt op Paul en die schiet de bal fantastisch op de buitenkant van de paal.

In de tweede helft komt ABS goed uit de kleedkamer, maar krijgt Groen Wit na ongeveer 50 minuten de grootste kans. Na een snelle omschakeling volgt er een goede voorzet. Deze wordt bij de tweede paal niet binnengeschoten en in de tegenaanval krijgt ABS een corner. Martijn Stegink legt de bal op het hoofd van Wessel Nikkels waarna Paul Roetert de 1-0 maakt. ABS drukt door en ongeveer 10 minuten later komt ook de 2-0 op het scorebord. Een mooie teamgoal door de opbouw, het steekballetje van Thijs Hovenkamp, de bal breed van Paul Roetert en het afmaken van Yannick Duteweert.

Daarna is wedstrijd gespeeld. ABS hoeft niet meer en Groen Wit kan niet meer. Uiteindelijk is de 2-0 ook de eindstand. Doordat Holten gelijkspeelt tegen Diepenveen is ABS gedegradeerd. Het goede spel van de laatste weken zorgt ervoor dat er met optimisme naar het volgende seizoen gekeken kan worden.