Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbal gerelateerde vragen voor. Deze drieentwintigste editie vroegen we Robert Slinkman, hoofdtrainer van VV Diepenveen, het hemd van het lijf.

Naam: Robert Slinkman

Leeftijd: 45

Woonplaats: Bathmen

Relatie: Ongehuwd en 2 kinderen. Dochter Nikki van 11 hockeyt bij DHV en zoon Sepp van 9 voetbalt bij sv Schalkhaar J-10-1.

Huidige club: vv Diepenveen

Historie als voetballer: Het lijstje is hier veel te klein om alle clubs in te vullen. Vanuit de jeugd tot en met het eerste elftal bij ABS gespeeld en ook vele jaren in de glorietijd bij Colmschate. Beide clubs volg ik nog met speciale aandacht. Beide teams zitten ook op dit moment bij ons in de competitie. Uit respect naar beide clubs zou ik nooit juichen als wij tegen ze scoren. Dat voelt niet goed. Winnen wil ik uiteraard wel.

Historie als trainer: CJV’ers, FC RDC, Overwetering, WZC Wapenveld en nu Diepenveen

Favoriete formatie: 1-4-2-4 mits de kwaliteiten binnen het team het toelaat. Aanvallend, hoog druk zetten.

Beste prestatie als trainer: Na promotie met Overwetering naar de 2e klasse directe handhaving met uiteindelijk vijf punten boven de streep.

Waarom heb je gekozen voor het trainersschap: Via de CJV’ers kreeg ik de mogelijkheid om samen met Bjorn Rutten onze papieren te halen en het hoofdtrainerschap in te vullen. Ik had geen idee of het wel iets voor mij was maar intussen zit ik alweer 10 jaar in het vak. Ik snap nu ook veel beter de uitdagingen die trainers vroeger hadden, daar had ik geen idee van als speler wat daar allemaal bij komt kijken. Behalve de selectie zelf moet je een kader aansturen en ben je ook nog maatschappelijk werker in de uren buiten het voetbal om. Ik probeer spelers daar ook in te begeleiden.

Ambities: Uit iedere selectie die ik onder mijn hoede heb het maximale uithalen. Een trainer is uiteindelijk een passant en ik zie mijzelf ook meer als een prestatietrainer dan een opbouwtrainer. Ik krijg altijd jeuk van trainersstukjes na een aantal nederlagen dat ze in een proces zitten. Dat gevoel van willen winnen wil ik ook altijd overbrengen op de elftallen die ik train. Verlies je een partij op de training dan staat daar altijd een strafje tegenover. Voor de balans is het erg prettig dat ik Patrick Kieftenbelt als assistent trainer heb. Patrick heeft mede gezorgd dat we een uitstekende jeugdopleiding hebben binnen Diepenveen en met veel jongens gewerkt binnen de 1e selectie. Van zijn kennis en kunde maak ik gebruik om tot de juiste samenstelling te komen.

Hoe verloopt het huidige seizoen: We waren de competitie begonnen met een ruime overwinning op SPC Brummen en daarna 2 nederlagen tegen titelkandidaten Robur et Velocitas en Overwetering. Helaas wordt er niet meer gevoetbald i.v.m. Corona.

Sterkste punten: Ik kan een team goed neerzetten, goed een wedstrijd lezen en dat alles met een vleugje humor.

Verbeterpunten: Beter omgaan met de huidige generatie voetballers en de dingen die zij belangrijk vinden. Ik wilde vroeger altijd voetballen, ging geen weekendjes weg in de competitie, zei niet af voor verjaardagen en andere feestelijkheden. Waar wij vroeger dagelijks aan het voetballen waren zie je veel jeugd bezig met een playstation of telefoontjes. Ben blij dat ik in een andere tijd ben opgegroeid. Qua niveau zie je dit ook terug doordat er minder vlieguurtjes dan vroeger worden gemaakt.

Doelstelling met huidige club: Ten opzichte van de top drie hebben we nog wel een gat te dichten. Daarachter hopen we zo dicht mogelijk te eindigen met ABS, Warnsveldse Boys en KCVO als grootste concurrenten verwacht ik.

Kampioen in de competitie: De strijd zal gaan tussen AZC, Robur & Velocitas en Overwetering. Ik denk dat het tot de laatste speeldag spannend blijft en Overwetering aan het langste eind gaat trekken.

Beste trainer: Art Langeler bij Colmschate en Laurens Knippenborg bij de Gelderse jeugdselecties.

Met wie gaan we de volgende Trainerspraat doen: Jacob Ensing van Turkse Kracht

Vorig artikelDe rood-gele column van Erdal Ascipinar – week 51
Volgend artikelTrainer Veldwijk vertrekt bij SC Wesepe