Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbal gerelateerde vragen voor. Deze vijfentwintigste en voorlopig laatste editie vroegen we Kees van Wonderen, hoofdtrainer van Go Ahead Eagles, het hemd van het lijf.

Naam: Kees van Wonderen

Leeftijd: 52

Woonplaats: Bennekom (GLD)

Relatie: Getrouwd

Huidige club: Go Ahead Eagles.

Historie als voetballer: NEC 1991 – 1994, NAC 1994 – 1996, Feyenoord 1996 – 2004

Historie als trainer: Assistent trainer Feyenoord jeugd, assistent trainer V.V.Bennekom. Assistent trainer FC Twente 2008-2015, Trainer coach KNVB Nationaal O17/O18 2015 – 2019, Assistent trainer Nederlands Elftal 2018 – 2020.
Hoofdtrainer Go Ahead Eagles 2020 – ……..

Favoriete formatie: Haal het maximale uit de kwaliteiten van je spelersgroep en pas je formatie daar op aan, werk met principes en met ruimtes, de formatie is een vertrekpunt.

Beste prestatie als trainer: Europees kampioen Nederlands Elftal O17 (2018, Engeland). Van augustus t/m mei toewerken via 2 kwalificatierondes naar het EK, daar uiteindelijk winnen van Duitsland, Spanje, Engeland en Italië o.a. was een onvergetelijke ervaring en prestatie.

Waarom heb je gekozen voor het trainersschap: De lol van het spelletje voetbal, gekoppeld aan het ontwikkelen van een team en daarbinnen de individuele spelers.

Ambities: Ik heb geen specifieke wensen of ambities wat betreft niveau, veel belangrijker vind ik het dat ik het naar mijn zin heb en in een omgeving werk waar ik in mijn kracht kom, ik schroom niet om dan ergens weg te gaan als ik denk dat ik er niet op mijn plek ben.

Hoe verloopt het huidige seizoen: Het eerste en huidige seizoen verloopt via een vooraf voorspelde maar interessante curve, met een grotendeels nieuwe staf en nieuwe spelersgroep laat het elftal een interessante ontwikkeling zien waarbij het team duidelijk naar elkaar toegroeit en steeds beter gezamenlijk gaat aanvallen en verdedigen gekoppeld aan het halen van resultaten. We mogen voorzichtig positief zijn.

Sterkste punten: Gedreven, teamspeler, verantwoordelijk.

Verbeterpunten: Het los kunnen laten, slecht tegen mijn verlies, soms te drammerig.

Doelstelling met huidige club: Behalen van de play offs met de 10de spelers begroting in de Keuken Kampioen Divisie.

Kampioen in de competitie: Cambuur Leeuwarden

Beste trainer: Jurgen Klopp, Diego Siemeone, Pep Guardiola, als je kijkt hoe succesvol zij zijn voor een lange periode in een zeer concurrerende omgeving.

Vorig artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 4
Volgend artikelFotogalerij GA Eagles vs. Telstar