Het is algemeen bekend dat trainers graag over voetbal praten. We laten daarom tweewekelijks een hoofdtrainer uit het Deventer Voetbal aan het woord en leggen ze een aantal voetbalgerelateerde vragen voor. Deze elfde editie vroegen we Jochem de Weerdt, hoofdtrainer van Voorwaarts Twello het hemd van het lijf. Dit is er eentje die we alsnog plaatsen, maar door omstandigheden iets later werd aangeleverd.

Naam: Jochem de Weerdt

Leeftijd: 42

Woonplaats: Apeldoorn

Relatie: Getrouwde en 3 zoons

Huidge club: Voorwaarts Twello

Historie als voetballer: CSV Apeldoorn, Go Ahead Eagles, WHC Wezep

Historie als trainer: assistent CSV Apeldoorn, Go Ahead Eagles 015, NSC Nijkerk 1, DOS’37 1 en Voorwaarts Twello 1

Favoriete formatie: 1-4-4-2 past nu het beste bij de spelersgroep en spelen wij met Voorwaarts het meest.

Beste prestatie als trainer: Kampioen Voorwaarts Twello

Waarom heb je gekozen voor het trainerschap: Tijdens mijn voetbalcarrière met ploeggenoten de cursus UEFA C en UEFA B gedaan en wist niet of ik het trainerschap wel wat voor mij was. Op mijn 34ste gestopt met voetballen en direct assistent-trainer geworden bij CSV Apeldoorn 1 waar John van Loen de hoofdtrainer was. Hij heeft me enthousiast gemaakt en heeft me de kans gegeven veel te leren. Na 3 seizoenen assistent ook mijn UEFA A en UEFA A youth behaald en zelfstandig hoofdtrainer van de jeugd van Go Ahead Eagles geworden. Het mooiste van het trainerschap is om met een groep spelers/staf te werken met verschillende persoonlijkheden, individuele kwaliteiten en passie en dit te beïnvloeden om tot een herkenbare voetbalstijl te komen die bij mij en het team past.

Ambities: Het beste uit het team halen en blijven door ontwikkelen als team en als trainer.

Hoe verloopt het huidige seizoen: Prima. We zijn gepromoveerd en hebben 2 wedstrijden gehad waarin we weinig tot niks te vertellen hadden. In alle andere wedstrijden waren we minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander. We durven te voetballen en gelukkig hebben we ook veel de bal in bezit. We blaffen, maar bijten nog niet genoeg.

Sterkste punten: Positief instelling, uitgaan van eigen kracht, relatie met de spelersgroep en kunnen relativeren “voetbal is de belangrijkste bijzaak van het leven”.

Verbeterpunten: Bij Voorwaarts hebben we een mooie staf met top begeleiders die alles goed organiseren en regelen. Dit zijn niet mijn sterkste punten.

Doelstelling met huidige club: Een prijs winnen en als team blijven door ontwikkelen, we hebben een selectie waarmee dit in de aankomende jaren zeker kan.

Kampioen in de competitie: BVC

Beste trainer: René Eijkelkamp

Jochem de Weerdt Voorwaarts Twello
Jochem de Weerdt Voorwaarts Twello

Vorig artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 10
Volgend artikelPlan FC RDC houdt helft stand