Sander Poll keert weer terug op het oude nest. Na vijf seizoenen Overwetering, zal hij in 2023 aan het roer staan bij SV Colmschate ’33.

In 2018 vertrok Sander bij Colmschate waar hij assistent-trainer was. In zijn eerste jaar bij Overwetering degradeerde Sander met zijn nieuwe club Overwetering, maar de jaren er op speelde de club uit Olst constant mee in de top van de 3e klasse. Bij Colmschate neemt Sander het komende zomer over van Rowdy van der Hoop.

Sander Poll keert dus terug naar de club waar hij is opgegroeid en hem mede heeft gevormd tot wie hij is geworden: “Ik ben de club dankbaar dat ze mij de kans bieden om er volgend jaar als hoofdtrainer aan de slag te gaan en kijk er enorm naar uit om samen met de spelers, staf en supporters de club verder te helpen aan de ontwikkelingen die de laatste jaren zijn ingezet.”

Sander benadrukt echter dat de focus tot aan het einde van het seizoen wel bij zijn huidige club Sportclub Overwetering ligt, de club die hem vijf jaar geleden de kans gaf om als hoofdtrainer aan de slag te kunnen. “Hiervoor zal ik ze aan het einde van dit seizoen zeker bedanken. Voor het echter zover is hebben we met Overwetering nog een lange weg te gaan waarin we een zo hoog mogelijke klassering willen behalen”, aldus Sander Poll. 

Ook Edward Patty, Hoofd Voetbalzaken van SV Colmschate ‘33, is enorm verheugd met de aanstelling van Sander Poll als trainer van het vlaggenschip: “Sander is een kind van de club en zijn profiel voldoet aan alle door ons gestelde eisen. Wij zien in hem de ideale kandidaat om het goede werk van Rowdy van der Hoop een positief vervolg te geven. Net als Sander Poll geeft ook Edward Patty aan dat SV Colmschate ‘33 zich eerst op het lopende seizoen moet richten: “Direct klasse behoud in de 3e klasse (zondag) blijft, zeker door de verzwaarde promotie/degradatieregeling, nog steeds ons voornaamste doelstelling.”

Vorig artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 49