FC RDC Won afgelopen weekend met 3-2 van Prins Bernhard. Jeray Galanggadjir speelde een goede wedstrijd en daarom is hij deze week de speler van de week geworden. Wij van Deventer Voetbal stelden Jeray wat vragen.

Wat vond je van je eigen wedstrijd?
Ik vond dat ik constant speelde en zuinig was op de bal in balbezit. Ik creëerde weinig tot geen balverlies door de bal snel te verplaatsen met veel snelheid en drang naar voren. Ook speelde ik agressief en met pit. Ik hou ervan als speler om de duels aan te gaan en zo de slag op het middenveld te winnen. Ik had nog een aardig schot van ongeveer 30 meter van het doel, maar die belandde op de kruising en werd helaas geen doelpunt.

Hoe zou je je eigen vorm beschrijven van de afgelopen weken?
De wedstrijd tegen Harskamp was niet bepaald mijn wedstrijd. Ik pakte namelijk 2 keer een gele kaart wat mij de wedstrijd tegen Barneveld kostte. Dus dit was eigenlijk mijn tweede wedstrijd op wat oefenduels na. Ik vind dat ik aan de linkerkant van het middenveld aardig vorm begin te krijgen en hoop de vorm vast te houden.

Wat vond je van de wedstrijd in het algemeen?
Bij vlagen lieten we aardig voetbal zien, het kan natuurlijk beter maar daar trainen we ook op. We moeten af en toe proberen om de bal wat vaker vast te houden in de punt van de aanval om nog gevaarlijker te worden en zo dus nog meer kansen te kunnen creëren. Nu door de razendsnelle Martin Kok kwamen we gevaarlijk over de flanken heen. Hij was beslissend met de assist van de 3-1 en scoorde zelf 2 keer.

Hebben jullie terecht gewonnen?
Ik vind dat we terecht gewonnen hebben. We speelden echt als één collectief en iedereen deed zijn stinkende best om de voorsprong te behouden en de 3 punten gewoon in onze eigen zak te steken. Ik vond dat Prins Bernhard eigenlijk alleen uit 2 dode spel momenten beslissend was, verder zijn ze niet echt gevaarlijk geweest.

Wat verwacht je nog van de rest van het seizoen?
Ik verwacht dat we de tegenstanders, die we in de eerste seizoenshelft zijn tegengekomen, kunnen verrassen. Wat we daar in de eerste seizoenshelft hebben laten zien, was ver ondermaats. Ik hoop voornamelijk dat we het seizoen gewoon goed kunnen afsluiten en terug kunnen kijken op een goed seizoen.

Op welke plek willen jullie eindigen als team?
Ik hoop dat we een periode kunnen pakken en via daar misschien wel kunnen promoveren. We moeten niet te ambitieus zijn en eerst maar zien hoe het balletje gaat rollen. Ik hoop dat we het vertrouwen in elkaar blijven houden en misschien kunnen we volgend jaar bovenin mee draaien.

Vorig artikel100% Football – Deventer Voetbal topscorer – week 6
Volgend artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 6
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.