Afgelopen pakte IJsselstreek een punt bij titelfavoriet Victoria Boys. Eigenlijk pakte doelman Delano Dokter dat punt, mede door een geweldige redding vanuit een elfmeter. Behalve de gestopte strafschop was Delano essentieel voor zijn team bij het binnenhalen van het verdiende punt. Het Deventer Voetbal team kiest op basis van verschillende, eigen criteria haar speler van de week. Deze week is dat Delano Dokter. Wij van Deventer Voetbal stelden hem een paar vragen.

Hoe vond je zelf dat je keepte afgelopen weekend?
Ik vind dat ik afgelopen zondag een goede wedstrijd heb gekeept. Een strafschop stoppen is dan extra lekker natuurlijk, maar nog belangrijker vind ik dat we als team weer keihard hebben gewerkt en een dik verdiend punt hebben gepakt.

Hadden jullie de wedstrijd kunnen winnen?
Met iets meer fortuin hadden we de wedstrijd kunnen winnen. Aan het einde van de wedstrijd werd onze 2-3 nog afgekeurd, maar gezien het spelbeeld denk ik dat een 2-2 uitslag een goede weerspiegeling van de wedstrijd is. Daarbij is Victoria Boys een erg sterke ploeg is en tot de titelkandidaten behoort. Wij zijn dus meer dan tevreden met een puntendeling.

Je werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd, maakt dat je trots?
Natuurlijk is het mooi als je erkenning krijgt voor het keeperswerk, maar zoals ik eerder al aangaf, vind ik dat het gehele team een pluim verdiend.

Had je verwacht dat jullie zo goed zouden beginnen aan het seizoen?
Onze doelstelling dit seizoen is erg duidelijk. We willen ons handhaven in de vierde klasse en ik geloof zeker dat we een verrassing in deze competitie kunnen worden. Het seizoen is nog lang, maar de basis is in de voorbereiding wel heel duidelijk gelegd.

Heb je nog persoonlijke doelen?
Ik wil stappen maken als doelman. Mijn keeperstrainer (Björn Jansen) en trainer (Mitchel de Groot) zijn erg druk geweest om mij nog meer te laten renderen als meevoetballende keeper en als ‘extra’ mannetje fungeer tijdens de opbouw. Mijn persoonlijke doelstelling is dan ook steeds beter te worden en de club te helpen een stabiele vierdeklasser te worden.

Vanaf deze week mogen jullie niet meer trainen en is de competitie stopgezet, hoe erg baal je hiervan?
Ik denk dat ik er net zo erg van baal als ieder ander vooral omdat we in een goede flow zitten, maar gezondheid is gewoon het allerbelangrijkst. Zodra we weer mogen voetballen ben ik ervan overtuigd dat we deze lijn als team kunnen doortrekken.

Excuses voor de matige foto, afkomstig uit privéarchief van Delano.

Vorig artikelHulle passt ‘m door – met Frank Wijnbergen van s.v. Twello
Volgend artikelTrainerspraat: met Jeroen Veldwijk van sc Wesepe
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.