In Raalte stond de eerste wedstrijd van het beloftencompetitie (Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup) op het programma. De tegenstander van SV Mariënheem was SV Raalte.

In de openingsfase waren er kleine mogelijkheden voor beide partijen, Mariënheem kwam beter in de spel en domineerde het balbezit. Aanvoerder Tom Schutte liep helaas een hamstringblessure op en moest afhaken. Eerste helft was hij niet de enige die blessure opliep, want ook scheidsrechter Ronny Mulder moest vervangen worden. De grensrechter van SV Raalte kon de wedstrijd afmaken en rondde dit heel goed af. De eerste helft eindigde in 0-0.

De uitploeg kwam begin 2e helft op een voorsprong via een prima uitgevoerde hoekschop: Milan Lorkeers rondde af. SV Mariënheem ging na de openingstreffer direct op zoek naar de 2-0 en door een slordig balverlies van SV Raalte kon Remco Holleboom in de rebound afwerken (0-2). Wel kwam de thuisploeg er paar keer gevaarlijk uit en de aansluitingstreffer leek te komen, maar Mauro Reimert, tevens Man of The Match, was uitstekend aan het keepen.

Toch werd het 0-3 en 0-4 door Rens Hekking en Rick Linthorst. SV Raalte maakte nog 4-1 vlak voor tijd, maar de wedstrijd was al zo goed als afgelopen.

Al met al een terechte overwinning van SV Mariënheem en een goed begin van het toernooi. Het eerstvolgende duel is alweer op 19 oktober in Mariënheem tegen SV Twello.

Opstelling SV Mariënheem: Mauro Reimert (1e), Owen Schutte (1e), Tom Schutte (1e), Jimme Duteweerd (1e), Teun Schrijver (2e), Milan Lorkeers (1e), Mees Jansman (O-19), Tijn Wippert (O-19), Rinse Heuvink (1e), Rick Linthorst (2e) en Jorn Hoogeslag (O-19)

Wissels: Remco Holleboom (2e), Luce Heijmerik (2e), Roan Huisman (O-19), Rens Hekking (1e)