Voor de tweede keer in 2021 reist Go Ahead Eagles morgen af naar Eindhoven. Waar op 5 januari Jong PSV nog de tegenstander was, daar is exact één maand later FC Eindhoven de opponent in het Jan Louwers Stadion. Volgens Kees van Wonderen wordt het duel een nieuwe mentale uitdaging voor zijn team na de emotionele wedstrijd tegen FC Volendam van afgelopen dinsdag, die in het teken stond van Jax Michaelis.

“We zijn gisteren met de hele selectie naar Volendam gegaan om Jenn en Mitchel op een respectvolle, waardige manier te condoleren en te ondersteunen waar dat kon”, vertelt van Wonderen. “Als groep wilden we graag iets doen. We voelden dat deze steun door Mitchel erg werd gewaardeerd. Ook voor het team was het fijn om daar aanwezig te zijn. Iedereen verwerkt dit verdrietige nieuws op zijn eigen manier. Je kunt bij dit soort gebeurtenissen niet zo maar een knop omzetten, dat heeft tijd nodig.”

Afgelopen dinsdag verloor Go Ahead Eagles met 1-3 van FC Volendam. “Ik was met mijn hoofd niet volledig bij de wedstrijd, eigenlijk had ik helemaal geen zin om over voetbal te praten”, geeft Van Wonderen aan. “Ik heb geprobeerd om het zoveel mogelijk van me af te zetten, maar dit is me slechts ten dele gelukt. Ook het elftal bleek er vooral de eerste helft enorm last van te hebben. In de tweede helft ging het beter. Met een beetje geluk had de wedstrijd zelfs nog zomaar onze kant op kunnen vallen, maar we leverden geen topprestatie. We waren er met ons hoofd gewoon niet volledig bij en maakten fouten die we normaal nooit maken. Maar dat neem ik de jongens absoluut niet kwalijk. Ik vond de manier waarop ze in de tweede helft presteerden al knap.”

Hoe de mentale gesteldheid van zijn selectie momenteel is, zal volgens Van Wonderen morgen tegen FC Eindhoven moeten blijken. “Het liefst willen we zo snel mogelijk weer in ons oude doen verder voetballen, maar in de praktijk moeten we zien of dat morgen tegen FC Eindhoven al lukt. We hebben maar twee dagen gehad om ons klaar te stomen voor deze wedstrijd en ik merk dat de mentale dreun nog steeds zwaar weegt. Natuurlijk hebben we de wedstrijd tactisch besproken, maar op dit moment gaan we vooral de strijd aan met onszelf. Zowel collectief als individueel. Dat wordt morgen het grootste obstakel.”

Wout Droste heeft na dinsdagavond irritaties aan zijn knie, waardoor hij morgen tegen FC Eindhoven niet aansluit bij de wedstrijdselectie. Van Wonderen: “Wout is jammer genoeg uitgevallen, maar we hebben meerdere opties om de rechtsbackpositie in te vullen. Zo kunnen Boyd Lucassen of Julliani Eersteling zijn positie overnemen.” Alessio Budel, Martijn Berden, Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross ontbreken morgen eveneens tegen de Brabanders.

Bron www.ga-eagles.nl

Wil je FC Eindhoven – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Wil je TV kijken mét enthousiast verslag? Dat kan, Sport Live zend synchroon uit met de live TV uitzending. De uitzending start al om 18:00 uur met lokaal sportnieuws, voorbeschouwingen en muziek richting de aftrap die om 18:45 uur zal plaatsvinden. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 5
Volgend artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 3