Als nummer 5 van de Keuken Kampioen Divisie reist Go Ahead Eagles morgen af naar Almelo. Daar stelt Heracles het kunstgrasveld van Erve Asito beschikbaar voor de ‘thuiswedstrijd’ tegen Telstar. 

‘’We zijn erg blij dat we bij Heracles Almelo terecht kunnen voor het spelen van deze wedstrijd’’, aldus trainer Kees van Wonderen. ‘’Het trainings- en wedstrijdveld in De Adelaarshorst waren bedolven onder sneeuw en de ondergrond was keihard. Het lukte niet om de velden sneeuwvrij te maken. Voor het ritme is het erg fijn dat we de afgelopen dagen in Almelo konden trainen en dat we er morgen terecht kunnen voor ons competitieduel met Telstar. Dat zorgt er ook voor dat we deze wedstrijd niet in een later stadium van de competitie ergens tussendoor hoeven te spelen.’’

De laatste vijf competitiewedstrijden buiten de eigen Adelaarshorst wist Go Ahead Eagles winnend af te sluiten. In de ‘thuiswedstrijd’ in Almelo probeert de ploeg die reeks – ondanks dat het uiteraard geen officieel uitduel betreft – in ere te houden. Het is bovendien een duel waarin Jay Gorter – die vorige week het clubrecord van Remko Pasveer evenaarde door vijftien competitiewedstrijden zijn doel schoon te houden – zijn zestiende clean sheet van het seizoen hoopt te scoren.

Met Telstar ontvangt Go Ahead Eagles een tegenstander waartegen het al twee keer eerder speelde deze voetbaljaargang. In de voorbereiding werd het afgelopen zomer 0-0 in De Adelaarshorst, terwijl Go Ahead Eagles in de competitie met 1-2 won in Velsen-Zuid door twee doelpunten van Jacob Mulenga, die vandaag zijn 37e verjaardag viert. ‘’Telstar is een lastig te bespelen ploeg’’, weet Van Wonderen. ‘’Met vijf man achterop hebben ze een systeem waar we goed rekening mee moeten houden. Wij moeten zorgen dat we de ruimtes die ontstaan goed benutten.’’

Om daarvoor te zorgen kan Van Wonderen verschillende aanvallende opties overwegen. ‘’Het is mooi dat we meerdere keuzes hebben op die plekken’’, vindt de trainer. ‘’Concurrentie zorgt ervoor dat je gaat vechten om je basisplek te behouden, of om deze juist te veroveren. Op de 10-positie kunnen we bijvoorbeeld een beroep doen op Giannis Botos, Erkan Eyibil en ‘Zaka’ Eddahchouri, maar ook Sam Hendriks en Jacob Mulenga kunnen op die positie uit de voeten. Het is van heel veel zaken afhankelijk wie speelt. Ook de tegenstander heeft daar mee te maken.’’

De trainer kan weer beschikken over Jeroen Veldmate, die vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven de hele wedstrijd op de bank bleef. ‘’Jeroen kreeg rust vanwege wat lichte klachten’’, vertelt Van Wonderen. ‘’Morgen zal hij er sowieso bij zijn.’’ Wie nog wel afwezig is, is Wout Droste. ‘’Die heeft nog te veel last van zijn knie en is nog herstellende. Verder hebben we, ten opzichte van de vorige wedstrijd, geen nieuwe blessuregevallen.’’ Dat betekent dat Martijn Berden, Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross niet wedstrijdfit zijn voor de wedstrijd tegen Telstar.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je Go Ahead Eagles vs. Telstar rechtstreeks volgen? Sport Live start om 12:00 uur direct na de aftrap. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelDe rood gele column van Erdal Ascipinar – week 6
Volgend artikelWilco Klomp nieuwe trainer Wesepe
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!