Afgelopen weekend verloren zowel Cambuur als De Graafschap, waardoor het gat naar de promotieplekken werd verkleind. De koploper uit Leeuwarden staat daardoor wel nog steeds zes punten voor op de Superboeren, maar zowel Almere als NAC sluiten aan tot twee punten bij de ploeg uit Doetinchem. Bij winst in Den Bosch kan Go Ahead Eagles als outsider aangehaakt blijven, twee punten scheelt het dan tot het tweetal Almere en NAC. Maar dan moet het wel winnen…

Net als voor het duel met nummer 19 FC Dordrecht – dat negen dagen geleden met 5-1 werd gewonnen – verwacht Van Wonderen ook tegen hekkensluiter FC Den Bosch allerminst dat zijn ploeg de tegenstander onderschat. “In deze competitie betekent ‘laag geklasseerd’ niet meteen dat je als team veel minder bent”, weet de trainer. “Iedereen kan van iedereen winnen, dat is het mooie van de Keuken Kampioen Divisie. Tegen FC Dordrecht hebben we het gewoon erg goed gedaan, we speelden geconcentreerd en gaven nauwelijks iets weg. Maar die wonnen eerder deze competitie ook ineens op bezoek bij NAC Breda. Dat geeft aan dat geen enkele ploeg onderschat mag worden, ook FC Den Bosch niet. Net als tijdens de laatste wedstrijd tegen FC Dordrecht weet ik van onze spelers dat ze gefocust zijn, ongeacht de tegenstander. Het zijn harde werkers.”

Hard werken is ook morgenavond het devies, weet Van Wonderen. “FC Den Bosch is een ploeg met verschillende kwaliteiten”, beseft de coach. “Ze hebben veel snelheid voorin, maar het elftal beschikt ook over veel loopvermogen op het middenveld met spelers als Felida en Meerveld. Bovendien hebben ze met Soufyan Ahannach een goede speler binnengehaald.” Naast Ahannach heeft FC Den Bosch onlangs met trainer Jack de Gier nog een andere voormalige Eagle binnengehaald. “Sinds hij daar coach is, staat het allemaal wat compacter bij FC Den Bosch”, vertelt Van Wonderen over zijn collega-trainer. “Daardoor worden de ruimtes op het veld kleiner. In combinatie met de dreiging voorin met spelers als Kuijpers en Hornkamp moeten we alert zijn.”

Eerder deze week bracht Go Ahead Eagles het nieuws naar buiten welk contract er verlengd gaat worden en welke (voorlopig) niet verlengd gaan worden. “Het is logisch dat hier onderling over wordt gesproken door de spelers”, aldus de oefenmeester. “Maar ik merk wel dat de focus echt op FC Den Bosch ligt, daar heb ik geen twijfel over. Alle jongens willen dit seizoen goed afsluiten met elkaar. Je hebt maandenlang samen een proces doorlopen waardoor we er nu goed voorstaan. Dan doe je er ook alles aan om het seizoen met z’n allen tot een goed einde te brengen.”

De volgende horde in dat proces is dus FC Den Bosch, tegen wie Go Ahead Eagles ‘gewoon’ kan beschikken over Giannis Botos. De Griek had liesklachten, reisde desondanks af naar Griekenland om zich te melden bij Jong Griekenland, maar maakte geen speelminuten. “Giannis heeft bij Go Ahead Eagles echter gewoon weer meegetraind en is er morgen bij”, aldus Van Wonderen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Dordrecht is ook Luuk Brouwers weer van de partij. De middenvelder keert terug in de selectie na een schorsing. Niet van de partij zijn de niet wedstrijdfitte Quiermo Dumay, Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross. Hetzelfde geldt voor Erkan Eyibil, die interlandverplichtingen heeft met Jong Turkije.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je FC Den Bosch vs. Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen?
Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Sport Live zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt. Zo ook vanavond in een uitzending die om 20:00 uur start met nieuws en voorbeschouwingen, maar de rode draad is Go Ahead Eagles, de wedstrijd in Brabant start om 21:00. Sport Live is een programma van DeventerRTV dat via de bekende kabelfrequenties te ontvangen is: via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 10
Volgend artikelGA Eagles loopt averij op in Den Bosch