Op de vroege vrijdagavond treedt Go Ahead Eagles morgen aan tegen Jong PSV. Het betekent voor het team van Kees van Wonderen de tweede achtereenvolgende wedstrijd tegen een beloftenteam. Maandagavond werd nog met 0-3 gewonnen bij Jong AZ, wat de eerste overwinning van Go Ahead Eagles ooit betekende op bezoek bij de Alkmaarders.

Door de 0-3 overwinning in Wijdewormer begint Go Ahead Eagles met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Jong PSV. Een makkelijk te nemen horde is de Eindhovense beloftenploeg op voorhand echter zeker niet, weet ook Kees van Wonderen. “Thuiswedstrijden tegen beloftenteams blijken dit seizoen lastige potjes voor ons”, aldus de trainer.

Van Wonderen doelt op de thuiswedstrijden tegen Jong Ajax, Jong FC Utrecht en Jong AZ, die voor de winterstop allemaal verloren werden. “Dat soort teams komen met een goede motivatie en spelopvatting naar Deventer. De gedachte en het gevoel van spelen in een stadion kan een trigger zijn voor die jongens om strijdbaar zo’n wedstrijd in te gaan.” Van Wonderen heeft lof voor de manier van spelen van Jong-ploegen. “Ze willen graag voetballen en proberen in een hoog tempo te spelen. Daar is soms lastig tegen te voetballen.’’

Maandagavond werd dus wél gewonnen van een beloftenteam: 0-3 tegen Jong AZ. “Dat was een minder makkelijke wedstrijd dan de uitslag doet vermoeden”, vindt Van Wonderen. “Vooral de eerste helft hadden we het best zwaar en gaven we voor ons doen redelijk wat kansen weg. Met jongens als Reijnders, Aboukhlal en Taabouni hadden we flink wat moeite in de beginfase.”

Uiteindelijk won Go Ahead Eagles alsnog overtuigend. “We speelden volwassen en solide de wedstrijd uit, wat resulteerde in een mooie overwinning”, aldus de coach. Van Wonderen ziet dan ook geen reden om veel veranderingen door te voeren in zijn elftal. “We willen de lijn van de afgelopen weken doorzetten, dus we zullen niet veel wijzigingen doorvoeren ten opzichte van afgelopen maandag.”

Ten opzichte van de heenwedstrijd tegen Jong PSV – eerder dit kalenderjaar op de Herdgang – zullen er echter wel de nodige mutaties zijn in de basiself van Go Ahead Eagles. “Toen hadden we als gevolg van corona een erg uitgedunde selectie”, weet Van Wonderen nog. “Ook was het een vervelende dag voor Mitchel Michaelis, die toen zwaar geblesseerd raakte.”

Morgenavond staat zijn ploeg er fysiek beter voor, vertelt de trainer. “Alleen over Bradly van Hoeven zijn er wat twijfels nadat hij afgelopen maandag geblesseerd uitviel. Op de trainingen heeft hij de voorbije dagen nog wel wat hinder aan zijn enkel ervaren, dus dat is nog even afwachten. Verder is de ploeg, afgezien van de al wat langer bekende blessuregevallen, fit.” Dat betekent dat Alessio Budel, Martijn Berden, Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross niet wedstrijdfit zijn voor de wedstrijd tegen Jong PSV.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je Go Ahead Eagles vs. Jong PSV rechtstreeks volgen? Wil je TV kijken mét enthousiast verslag, thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel meekrijgen? Dat kan bij en met Sport Live vrijdagavond vanaf 18:00 uur. Na al het lokale sportnieuws en de voorbeschouwing is de aftrap om 18:45. Sport Live is een programma van DeventerRTV dat via de bekende kabelfrequenties te ontvangen is: via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 8
Volgend artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 6