Met een mooie reeks resultaten op zak wacht Go Ahead Eagles vanavond de volgende te nemen horde in de Eerste Divisie. Een uitdagende horde en een goede graadmeter, aangezien de gedoodverfde kampioenkandidaat SC Cambuur een bezoek brengt aan De Adelaarshorst.

Dat Go Ahead Eagles qua overwinningen de ploeg in vorm is, kan inmiddels wel gesteld worden. Dat SC Cambuur een goed seizoen draait, is ook wel duidelijk. Het maakt de wedstrijd van morgenavond er eentje om naar uit te kijken, vindt Kees van Wonderen. “Dit wordt de tot nu toe meest interessante wedstrijd van het seizoen”, aldus de coach. “Onze verdediging is erg stabiel gebleken, terwijl aan de andere kant de aanvallende kwaliteiten van Cambuur natuurlijk ook duidelijk zichtbaar zijn. Het is een lastig te bespelen ploeg met een duidelijke filosofie en speelwijze.”

Cambuur - Go Ahead Eagles | foto Henny Meyerink
Doelpunt voor Go Ahead Eagles bij SC Cambuur | foto Henny Meyerink

Naast de speelwijze heeft Van Wonderen ook bewondering voor het proces van de Friese ploeg. “Jarenlang hebben ze aan dit team gebouwd en het staat eigenlijk al twee jaar uitstekend. Dat maakt deze wedstrijd een mooi meetmoment voor ons om te zien hoe stabiel we zelf als ploeg zijn.” Bovendien kan Go Ahead Eagles bij winst periodekampioen worden, mits De Graafschap morgenavond zonder winst van het veld stapt op bezoek bij Telstar. “Natuurlijk is het hartstikke leuk als je die derde periodetitel wint”, meent Van Wonderen. “Maar we focussen ons gewoon op het winnen van die wedstrijd. Daarna zien we wel verder. Veel druk voelen we ook niet echt in aanloop naar deze wedstrijd. Het is niet iets wat ik proef binnen de spelersgroep.”

GA viert een doelpunt tegen TOP Oss \ Foto Henny Meyerink

Die druk was misschien anders geweest als er publiek in het stadion zou zijn, geeft Van Wonderen aan. “Dan heeft zo´n wedstrijd een heel andere aanloop. Dat was natuurlijk geweldig geweest; een vol stadion en interactie voelen met het publiek. Dat kan altijd net dat kleine zetje in de rug zijn en net die stimulans geven die spelers nodig hebben.”

Om die stimulans toch een beetje te geven, zal morgenavond net als tijdens de vorige thuiswedstrijd een van de prachtige doeken van Sfeerteam ADHD op de B-Side liggen. Ook in het uitvak ligt een doek, namens de bezoekers uit Leeuwarden. Een teken van normalisatie en gastvrijheid waar Go Ahead Eagles graag aan bijdraagt, zoals VVV-Venlo bijvoorbeeld ook deed bij het onderlinge bekertreffen.

ADHD spandoek in Venlo | Foto Henny Meyerink

Morgenavond kan Kees van Wonderen wederom beschikken over Martijn Berden. “Die is de vorige wedstrijd goed doorgekomen”, vertelt de coach. Wie ten opzichte van vorige week niet kan spelen, is Erkan Eyibil, die te veel last heeft van zijn hamstring. Naast Eyibil zijn Sam Crowther, Mitchel Michaelis en Frank Ross niet wedstrijdfit voor de wedstrijd tegen SC Cambuur.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je Go Ahead Eagles vs. SC Cambuur rechtstreeks volgen? Wil je TV kijken mét enthousiast verslag, thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel meekrijgen? Dat kan bij en met Sport Live vrijdagavond vanaf 20:00 uur. Na al het lokale sportnieuws en de voorbeschouwing is de aftrap om 21:00. Sport Live is een programma van DeventerRTV dat via de bekende kabelfrequenties te ontvangen is: via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelTurkse Kracht actief op ‘spelersmarkt’
Volgend artikelGo Ahead Eagles wint een punt tegen koploper Cambuur