Joran Willemstein kijkt opnieuw vooruit naar de te spelen wedstrijd voor Go Ahead Eagles. Dit maal komen de beloften uit Eindhoven van PSV op bezoek.

GO AHEAD EAGLES

Weer wist Go Ahead Eagles een wedstrijd zonder verlies af te sluiten. Ook wisten de Deventenaren weer niet te winnen. Het toont de wisselvalligheid van de ploeg aan. Ieder individueel persoon met een hart voor Kowet, had getekend voor een gelijkspel in Doetinchem. Toch hadden de drie punten zomaar in de bus naar Deventer kunnen zitten. Dat toont direct datgene aan waar het pijnpunt ligt: de wedstrijden worden niet over de streep getrokken.

Te weinig worden de gaatjes in of achter de verdediging gevonden, gebeurt dit wel, is de passing vaak niet scherp genoeg. Ook mist de ploeg een echte scherpschutter. Topscorer van de ploeg is Elmo Lieftink, vijf goals in zeventien wedstrijden. Toch bieden de wedstrijden bij De Graafschap en NAC hoop; het voetbal is niet sprankelend, de werklust is wel degelijk aanwezig. Als de aanvallers ook nog eens gevonden worden én gaan scoren, kunnen er mooie stappen gezet worden.

Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Návratil – Van der Venne – Berden – Rabillard.  

Afwezig: Wout Droste (kruisband), Donny van Iperen (knie).

JONG PSV

De ploeg van Dennis Haar finishte de afgelopen drie seizoenen in de top vijf. Hoe anders is dit seizoen; het verloor al tien wedstrijden en staat zestiende op de ranglijst. Vorige week werd er voor het eerst weer gewonnen, na vijf wedstrijden zonder overwinning. Bij Helmond Sport stond het na een halfuur al 0-3. Na rust gaven ze de wedstrijd nog bijna uit handen, maar het bleef bij 2-3. Het team kent ook niet zoveel uitgesproken talenten als de laatste jaren.

Vorig seizoen speelden onder andere Cody Gakpo, Armando Obispo en Dante Rigo mee. De jaren daarvoor zaten Donyel Malen, Sam Lammers en Kenneth Paal nog in de selectie, terwijl Eloy Room en Bart Ramselaar met enige regelmaat meededen.  Nu zijn de blikvangers spelers als Jordan Teze en de Amerikaan Richard Ledezma. Topscorer van de selectie is Cyril Ngonge, een negentien jarige rechtsbuiten, die gehuurd wordt van Club Brugge.

Afwezig: Yorbe Vertessen (hamstring).

HISTORIE

Vorig seizoen werd er voor het eerst in de nog prille historie gewonnen van Jong PSV. Richard van der Venne maakte de openingstreffer op aangeven van Jaroslav Návratil. Al na twintig minuten viel de gelijkmaker, dankzij Zakaria Aboukhlal. Een schitterende vrije trap van Jeroen Veldmate zorgde voor de beslissende 2-1.

De eerste editie van deze wedstrijd werd gespeeld in 2016. Go Ahead Eagles verloor deze wedstrijd, en dat is geen ramp als je ziet wie er meededen bij de beloften uit Eindhoven. Steven Bergwijn en Rai Vloet scoorden de twee treffers namens Jong PSV. Daarvoor had Leon de Kogel voor de openingstreffer gezorgd. 

De wedstrijd zal gefloten worden door Jannick van der Laan.