Vanavond om 20.00 uur staat dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de manschappen van Jack de Gier. De Deventerploeg ontvangt in een kolkende Adelaarshorst de nummer 12 van vorig seizoen, MVV Maastricht!

Milan Keskin

Kwakkelende verdediging
Ondanks het aantrekken van onder meer Abdat, Droste en Van Iperen is de verdediging nog steeds de achilleshiel van de selectie. De Gier kon gedurende de voorbereiding amper beschikken over sterkhouders als Veldmate en Droste waardoor er flink geëxperimenteerd werd met Bliek en Van Iperen als backs. Ook voor vanavond wacht voor Zeeuw Julius Bliek de linksback positie. Verwachting is dat Wout Droste fit genoeg is om te starten als rechtsback. Hierdoor zullen Van Iperen en Bosz het centrale duo gaan vormen.

Geen verrassingen
Het middenveld en aanval zullen vanavond ten opzichte van Konyaspor weinig verrasingen kennen. Net als vorige week zal Van der Venne weer aan de linkerkant starten en het middenveld bestaan uit Lieftink en Mael Corboz. Ook is er weer een basisplek voor de behendige spits Antoine Rabillard!

Foto Henny Meijerink

Maastrichtse renovatie
Ook de Limburgers hebben niet stil gezeten deze transferperiode. De ploeg van Fuat Usta is er duidelijk op vooruit gegaan ten opzichte van vorig seizoen. Sterkhouders als Joeri Schroijen, Anthony van den Hurk en Marnick Vermijl zijn MVV trouw gebleven. Daarnaast is de selectie aangevuld met huurspelers van Standard Luik, Middlesbrough en het Uruguaanse Racing Club. Veel valt er nog niet te voorspellen in welke formatie de Limburgers zullen aan treden. Enes Mahmutovic en Maxime Gunst zullen er in ieder geval niet bij aanwezig zijn. Beide heren kampen met een blessure.

Foto Henny Meijerink

SportLive (Uitzending 599!)

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelVan Bussel verlaat Sallandia voor jeugd GA Eagles
Volgend artikelGo Ahead Eagles wint spannende seizoensopening