Kevin van Kippersluis is weer terug in eigen land. Hij zette zijn handtekening uiteindelijk in Deventer, nadat hij voor korte tijd als voetbalnomade over de wereld trok. De rappe linkspoot scoorde in de eerste divisie, bij Volendam en Cambuur, 36 maal in 156 competitieduels.

De linkspoot brak niet door, noch vanuit de jeugdopleiding van Ajax of FC Utrecht en ook niet echt toen hij werd verhuurd aan Excelsior. Eenmaal in Volendam werd hij in het tweede seizoen basisspeler en maakte hij furore met zijn snelheid en scorend vermogen. Na 20 treffers in 2,5 seizoen werd Leeuwarden zijn nieuwe thuisbasis, echter speelde en scoorde de geboren Hilversummer daar minder en vertrok Kevin in 2019 naar Indonesië om bij Persib Bandung in de 1e Liga te spelen.

Kevin zeer succesvol als basisspeler in zijn tweede seizoen aan De Dijk in Volendam, foto Facebook pagina Kevin van Kippersluis.

Na een half seizoen verkaste de, nu 26 jarige, speler naar Badajoz, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. Ook daar was Kevin niet gelukkig en liet zijn contract ontbinden in februari van dit jaar. Een overstap naar Zweden was daarna al snel een feit, in maart tekende de linkervleugelspeler daar voor Eskilstuna, uitkomend op het tweede niveau in het Scandinavische land. Door de coronastop heeft Kevin in Zweden weinig kans gehad zich te bewijzen afgelopen periode. Op zoek naar speelminuten en bevestiging van zijn talent, landt Kevin nu in Deventer waar de roep om een extra vleugelspeler al geruime tijd gold. Paul Bosvelt ziet in Kevin een typische Eagles buitenspeler die ook zijn goaltjes zal gaan meepikken. Kevin tekende voor één seizoen in Deventer met een optie voor nog een seizoen.

Kevin in zijn tijd in Indonesië.

“Een aanvallend ingestelde linksback, een creatieve aanvallende middenvelder en een linksbuiten zoeken we gericht”, aldus Paul Bosvelt bij Café 1902 TV ruim een week geleden. Nadat eerder Bradly van Hoeven op huurbasis van Sparta werd vastgelegd, is nu de wens van een extra buitenspeler in vervulling gegaan. Meer info over de gedachtegang van Paul Bosvelt kunt u binnenkort lezen in een uitgebreid interview op de website van Deventer Voetbal. Paul laat zich dan onder meer uit over de vertrokken spelers uit de selectie en staf van afgelopen seizoen en de plannen voor het komende seizoen.

Paul Bosvelt – foto Henny Meyerink