Na een zwaar en emotioneel eerbetoon aan de, op veel te jonge leeftijd overleden zoon, van doelman Mitchel Michaelis is het Go Ahead Eagles niet gelukt een resultaat te boeken tegen FC Volendam. Ondanks de emotie heeft de ploeg van Kees van Wonderen er een echte wedstrijd van gemaakt. Die werd op details verloren.

De eerste helft was ronduit matig van de thuisploeg. Volendam had de wedstrijd in handen en kreeg de beste kansen. Jay Gorter was tot drie keer toe het eindpunt van een aantal uitstekende aanvallen. De ruststand had echter 0-0 kunnen zijn als de defensie, vlak voor de rust, in de opbouw niet ongelofelijk slordig zou zijn geweest. Het werd koeltjes afgestraft door Boy Deul.

In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles beter voor de dag. De ploeg nam het initiatief over en na ongeveer twintig minuten werd de stand gelijk getrokken. Wout Droste schoot een afgeslagen voorzet keihard achter doelman Bakker. Daarna leek Go Ahead Eagles af te steven op een voorsprong. Maar in het laatste kwartier bleken details beslissend. Invaller Botos kwam alleen voor doelman Bakker te staan maar kwam niet tot scoren. In de counter gaf Boy Deul een voorzet waarop Jay Gorter een antwoord schuldig moest blijven. Spits Mullatieri kopte raak in duel met Beukema.

In de absolute slotfase kreeg de thuisploeg nog een enorme kans op de gelijkmaker. Een hoekschop schoot echter net aan het hoofd van Jay Gorter voorbij. Omdat de keeper mee naar voren was gegaan bleef zijn doel leeg achter. De bal die net voor zijn hoofd langs schoot werd opgepikt door Mullatieri. De spits won het sprintduel van Bas Kuipers en tekende voor de eindstand van 1-3.

Na het duel sprak Erik van Luttikhuizen met een geëmotioneerde Luuk Brouwers. Dat gold ook voor trainer Kees van Wonderen, ook dat gesprek is hieronder terug te luisteren.

Onderstaand het fotoalbum van het duel dinsdagavond in de Adelaarshorst, gemaakt door Pim Nauta.